2013. május 17.

Pásztor Chris: Szokatlan…… De Természetfölötti.


Készítette: Balogh Mária

..És ha majd belefújok a kos szarvba, mihelyt meghallják a kürtnek szavát, kiáltson fel az egész nép nagy kiáltással, és leszakad a város kőfala magától, és felmegy arra a nép, mindenki az előtte való helyen (Józsué 6:3-5).

A Szellem által adott stratégiai műveletek és utasítások, néha haszontalannak tűnhetnek, de ők mindig természetfelettiek, és csodákat hoznak létre. Jerikó része volt az ígéret földjének és a Józsué 6:2-be, Isten azt mondta
Józsuénak: „… lásd néked adtam Jerikót és a királyt a főemberekkel együtt”.
Az Úr nem azt mondta „néked fogom adni Jerikót…” hanem azt „A te kezedbe
adtam Jerikót….” Ez nem ígéret volt, hanem ténymegállapítás magától az Úrtól.

Habár az Úr Izrael gyermekeinek adta Jerikót, a város körbe volt véve hatalmas kőfalakkal, amikor Józsué és Izrael hadserege oda értek. Azonban az Úr adott Józsuének olyan stratégiát, amivel legyőzte Jerikót. A stratégia nyilvánvaló és szokatlan volt, mert az emberi elme nem gondolta volna ki, hogy azokat az impozáns falakat lerombolhatják csupán trombitálással és kimerült emberek kiáltásaival. Igen Jerikó hatalmas falai csodával határos módon ledőltek, mert Józsué és az egész Izrael az Úr utasításai alapján jártak el.

Mennyire fontos hogy az Ige alapján cselekedj mindig és a Szellem irányítása alapján. Képzeld el, ha Józsué fáradt lett volna felfogásilag, elutasította volna a Szellem utasítását; felébredt volna a következő napon és úgy látta volna azokat a falakat, mint amelyek örökké megmaradnak, annak ellenére,amit Isten mondott neki „Kezeidbe adtam néked Jerikót”.

 A te felelősséged, hogy Isten Igéje alapján cselekedj és a Szellem, amit kaptál annak utasításai szerint. Mindig elérheted az általad kívánt eredményt, minden napon győzhetsz, és nagyszerű eredményeket érhetsz el. A titok bármire is az, hogy állhatatosan legyen közösséged, a Szent Szellemmel és az Igével kitűnő, amely arra vezet, hogy légy és bölcs és okosan kezeld az élet ügyeid.

Ima
Drága Atyám, köszönöm a Te Igédet, és annak hatásait az életemben, és a természetfeletti vezetést, amit a Te Szellemedtől kapok. Tudom, mindég sikeres leszek és győztes, mert a Te Igéd alapján élek és figyelmesen követem a Szent
Szellem vezetését. Mindezeket a Te kegyelmed alapján, és bölcsen viselkedem minden ügyemben a mai napon, a Jézus nevében. Ámen

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Mózes 14:15-16
1 éves biblia olvasási terv: János Evangéliuma 2;
2 Sámuel könyve 20-21
2 éves biblia olvasási terv: Márk Evangéliuma 8:1-9;
4 Mózes könyve 8



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.