2013. május 14.

Pásztor Anita: Ne Fogadd El A Szegénységet


Készítette: Berki Anett

Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelmét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az Ő szegénysége által gazdaggá lehessetek (2 Korintus 8:9).

Semmi sincs Isten jellemében vagy személyiségében, ami arra utalna, hogy Ő azt akarná, hogy a gyermekei szegények legyenek. A szegénység nem Istentől való. 3 János 1:2 azt mondja, „Szeretteim, mindenek felett azért imádkozom, hogy gyarapodhassál és jó egészségben légy, mint ahogy a lelked is gyarapodik”. A vallásos Kereszténység elhiteti sok hívővel, hogy Isten akarata a számukra, hogy megtörtek és szegények legyenek, de az Igében valami más derül ki.

A szegény gyakran lényegtelen, nekik nem hallik a hangjuk, és könnyen belemennek mindenbe, és mindig mindenért felebeznek. Ez nem Isten gyermekének az élete, te herceg vagy. Az anyagi bővölködés a te jogod Krisztusban, és Isten Igéje megsegít téged, irányít, és behelyez téged, hogy bővölködő életet élj ez lett elrendelve néked Krisztusban. Amint te megmaradsz az Igében megalapoz téged az ösvényen, amit az Isten tervezett néked, és nincs szegénység azon az ösvényen.

Gondolkodj el ezen, ha Isten szeret téged, mert Ő szeret, miért akarná az Ő gyermekeit szegénynek? Ő nem szegény nos, miért akarná az Ő gyermekeit szegénynek? Az Ő terve a te számodra, hogy neked legyen több mint elegendő ahhoz, hogy te segíthess más embereknek, hogy rajtad keresztül ki tudja fejezni az Ő szeretetét mások felé. Te mondhatod azt, hogy „Nem tehetem magam, hogy gazdag vagyok, mikor semmim sincs”. A szegénységnek semmi köze ahhoz, hogy mid van vagy nincs. A szegénység a tehetetlenség leírása, az elmének állapota, az a felfogás, ami nem jó Isten gyermeke számára.

Gondolkodj és szólj bővölködést, mert ez Isten akarata a számodra. Mond mint Dávid „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm” (Zsoltárok 23:1). Az Ige tanúsítja a te bővölködésed, fogadd el ezt, mint igazságot és legyél kérlelhettetlen abban, hogy elfogadd a bővölködést mint életutad.

Ima
Drága mennyei Atyám, Te elhívtál engem egy dicsőséges életre, erényre, becsületre és kiválóságra, és a te dicsőséged kifejezőjévé tettél engem. Amint folyamatosan szemlélem a Te dicsőséged az Igében, átváltozom és elhelyezkedem egy rendkívüli uralkodó életre a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Filippi 4:19; 2 Korintus 9:8
1 éves biblia olvasási terv: Lukács evangéliuma 19:1-27;
I. Sámuel könyve 14-15
2 éves biblia olvasási terv: Márk evangéliuma 4:13-20;
3 Mózes könyve 21


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.