2013. május 14.

Dr-Kováts György: MONDJÁTOK-2.


Ézs 3,11. Mondjátok az igaznak, hogy jól lesz dolga, mert cselekedeteik gyümölcsével élnek.

Kedves Testvérem, aki igaz vagy! Szeretném lerögzíteni: VAN igaz az Újszövetségben. Mindenki, aki az Úr Jézus Krisztushoz jön bűneivel, MEGKAPJA az igazságot Tőle.

Szeretném lerögzíteni: nem az tesz „szentté” és „alázatossá” Isten előtt, hogy hangoztatod, hogy „te nem vagy igaz”, hanem egy „méltatlan bűnös” az Úr előtt. Igen, ez voltál. De mióta befogadtak, igazzá tettek. Elfogadott vagy. Isten gyermeke. Nem egy számkivetett bűnös, hanem egy befogadott, elrejtett, felemelt, megigazított fiú, Isten gyermeke és örököse. (Ha elkövettél valamit a te Urad ellen - ha emberek ellen, azt is úgy tekinti, hogy Ellene is tetted - akkor nevezd meg, mondd ki, valdd meg, bánd meg, és kérj bocsánatot. De utána megint az az igaz rád, ami előtte volt: befogadott Fiú vagy, Isten gyermeke. Igazzá tett ember.)

Másodszor, szeretném lerögzíteni, hogy VAN igaz élet az Újszövetségben. Megkaptad, benned van, az új élet, amit kaptál, az Úr Jézus Krisztus élete, a Szent Szellem által és Isten Igéje által megfogant élet, benned, az új embered – ez igaz élet. Kaptad, és van. Ott van benned. Ha engeded működni, ha engedsz indíttatásainak, igaz módon éled az életed. Lehet, hogy nem tökéletes az abszolút tökéletesség mértéke szerint – de igaz. A menny kimondja róla. Hit által a tiéd, és a hit cselekedetei, amelyek ott vannak életedben – ahányszor így szólsz, így döntesz, így cselekszel, adsz, vetsz, segítesz, felemelsz, az Úr indítására – az igazság cselekedetei. Fehér gyolcs – ahogy az Ige mondja. Van, és ott van, (ott lehet) az életedben. Jézus Krisztustól, az Ö örömére, hit által.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.