2013. május 18.

Pásztor Anita: Ne Élj a Multban


Készítette: Balogh Mária

Atyámfiai én magamról nem gondolom, hogy már elértem volna: De egyet cselekszem azokat, amelyek hátam mögött vannak. (Filippi 3:13).

Az ApCselben részletes leírást kapunk a Tarsusi Saulról, aki később, mint tudjuk Pál lett. E párbeszéd előtt, kétségbeesetten üldözte Isten embereit. Aztán
egy napon amint Saul Damaszkuszba tartott, könyörtelen támadást tervezvén a
Gyülekezetek ellen, ő összetalálkozott az Úrral, és kicserélődött. Összegzésül ő feltett az Úrnak, egy gyönyörű kérdést „… Uram mit akarsz, hogy
cselekedjem? ...” (ApCsel 9:6).

Azon a napon az Úr megváltoztatta a sorsát, és adott neki egy új célt, az eddig gyülekezet üldözőből, az Úrnak egyik nagy apostolává vált. Akit Ő azzal a
felelősséggel bízott, meg hogy vigye az Evangéliumot a pogányoknak, átvezetvén őket a sötétségből a világosságra, és a sátán hatalmából az Úréba.
(ApCsel 26:18).

Nagy buzgósággal, amellyel a gyülekezetet üldözte, odaszánta az ő életét az Evangélium hirdetésére, megtagadta, hogy megriadjon a kellemetlen múlttól. Ő megértette azt, hogy „azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden.” (2 Korintus 5:17). Ez volt az ő bizonysága; ez volt az ő győzelme. Hogy ragaszkodott az Élő Igéhez bátorsággal, tekintet nélkül a múltra. A nyitó Igében látszik hogyan tudott elbánni az ő múltjával, figyelemre méltó lecke a számunkra.

Pál bizonysága megmutatja, mit tud az Úr tenni bárki életébe, aki befogadja az Ő Igéjét, tekintet nélkül arra, amit az a múltban megtapasztalt. Az Úr Jézus meg tudja változtatni az embert örökre, és ad neki egy új sorsot, az Ő Igéjével meg tudod változtatni az életed és újjáteremtheted a világod a Szent Szellem befolyásával. Ezért, mint Pál apostol legyél teljesen elkötelezett az Úrnak és az Ő Evangéliumának. Szóld bátran az Igét, és tagadd, meg hogy bármi is megzavarja azt még a te múltad sem, nagy lelkesedéssel megnyilvánítván Krisztust te általad.

Ima
Drága Mennyei Atyám, te választottál ki engem a világ alapjainak megvettetése előtt, hogy megnyilvánulj bennem. Az én szemeimet rajtad tartom és a Te
örökkévaló kegyelmeden, ragaszkodván az élethez és igazsághoz, amint gyümölcsöt termek a te igazságodban a Te dicsőségedre és tiszteletedre, a Jézus nevében.
Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Galata 2:20; Galata 2:18-19
1 éves biblia olvasási terv: János evangéliuma 1:1-18;
2 Sámuel könyve 15-17
2 éves biblia olvasási terv: Márk evangéliuma 7:14-23;
4 Mózes könyve 6



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.