2013. május 22.

Második esély


Elég jelentéktelennek tűnik ahhoz, hogy átugorjunk rajta. Mindössze két szó. Már vagy százszor olvastam ezt a részt. De nem tűnt fel.

Azonban még egyszer nem fogja elkerülni a figyelmemet. Áthúztam sárga kiemelővel és pirossal aláhúztam. Lehet, hogy neked is ezt kellene tenned.
Márk evangéliuma, 16. fejezet. Készítsd elő a ceruzádat és gyönyörködj ebben a kis ékszerben, ami a 7. versben található:

„De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába.”

Észrevetted? Ne mondja senki, hogy ez nem egy elrejtett kincs.

Más szavakkal így hangzana: „Ne álldogáljatok itt, menjetek és mondjátok meg a tanítványoknak,” – szünet, azután egy mosoly – „és különösképp Péternek szóljatok, hogy előttetek megy Galileába.”

Olyan mintha az egész menny tanúja lett volna Péter bukásának – és most az egész menny segíteni szeretne neki, hogy újra felálljon. „Péternek feltétlenül szóljatok, hogy Jézus nem hagyta ki őt sem. Mondjátok meg neki, hogy a bukása ellenére nem mondott le róla.”

Tyűha! Nem véletlenül hívják az evangéliumot a második esély evangéliumának.

Nem mindennapos dolog, hogy az ember kap egy második esélyt. Péter biztosan tudta ezt. Amikor a legközelebbi alkalommal találkozott Jézussal, még a nadrágját is alig igazította meg mielőtt a Galileai tenger hideg vizébe ugrott volna. Ez a bárdolatlan galileai még arra is képes lett, hogy a második esély evangéliumát hirdesse alkalmas és alkalmatlan időben.

Nem mindennapi dolog, hogy olyasvalakivel találkozunk, aki egy második esélyt ad nekünk – még szokatlanabb, hogy valaki minden nap ad nekünk egy második esélyt.

De Jézusban Péter mindkettőt megtalálta.
Max Lucado
Magyar fordítás: ahitatok.hu

3,21 De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:
3,22 Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:
3,23 minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jeremiás Siralmai)

http://www.ahitatok.hu/max-lucado/360-a-kirako-egy-apro-darabja.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.