2013. május 19.

IMMÁNUEL


1 Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség aSzellemben, ha van irgalom és könyörület,
2 akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. 3 Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; 4 és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. 5 Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
6 mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, 7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez
hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; 8 megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 9 Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, 10 hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; 11 és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. Fil 2,1-11.

                             IMMÁNUEL

"Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek" - ami
azt jelenti: Velünk az Isten. (Mt 1,23

Leginkább azért olvasom a Bibliát, hogy tudjam, nem vagyok egyedül, és valaki szeret. Olvasom az évszázadok óta fennmaradt igét arról az Istenről, aki szeret engem, és velem van még itt a börtönben is. Olvasom, hogy halljam annak az Istennek a szeretetteljes szavait, aki alkotott engem.

A börtön tele van magányos, szenvedő emberekkel. De a fájdalmunknak nem
kell Istentől eltávolítania, sőt közelebb vonhat minket hozzá. A fájdalom és szenvedés hitre vezethet, ami által Krisztus vigasztalása vár ránk.

Nem számít milyen fájdalom, veszteség ér, vagy mennyire gyötör a magány, Isten életem útjának minden lépésénél velem van. Örvendezem abban, amit Isten tett, és most is tesz értem. Van célja az életemnek, és van reménységem a jövőre.

Nem vagyunk egyedül, Isten velünk van. Aki megteremtett minket, szeret, gondoskodik rólunk, és a vele való közösséggel ajándékoz meg. Ez az
ajándék jött el hozzánk, és megkaphatjuk minden nap, bárhol is vagyunk.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy velünk vagy. Add, hogy meg tudjuk nyitni
a szívünket feléd. Ámen.

Aki Krisztusban van, soha nem magányos vagy elhagyatott.
Matthew B. Harper (Virginia, USA)

http://csendespercek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.