2013. május 19.

AZ ELSŐ DOLOG


1 Dávid zsoltára. Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. 2 Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. 3 Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. 4 Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. 5 Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. 6 Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben. Zsolt 23.

                          AZ ELSŐ DOLOG

Jézus mondja: "Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak... Ha pedig a mező füvét... Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket?" (Lk 12,27-28)

96 éves édesanyám szociális otthonban lakik. Minden nap kiül a nővérpulthoz, és türelmesen várja a látogatásomat. Igyekszem rendszeresen menni, és mindig viszek neki virágot. Amikor átadom a virágokat, többször is megköszöni, és örömkönnyek szöknek a szemébe. Ahogy kezében tartja a virágokat, hosszasan gyönyörködik bennük, dicséri az illatát, színét, formáját. Mindig emlékeztet, hogy a szokott helyre tegyem az asztalára, hogy a reggeli ébredésnél a virág legyen az első, amit megpillant. A látogatásom végén imára kulcsolt kézzel
elmondjuk együtt a 23. zsoltárt.

Számomra az, ahogyan édesanyám tud minden egyes virágban gyönyörködni,
felér egy istentisztelettel. A hite és Isten teremtményei iránti szeretete még világosabbá teszi számomra, hogy az igazi kapcsolat Istennel nem abból áll, hogy görcsösen igyekszem cselekedetekkel kiérdemelni Isten tetszését. Csak úgy lehetünk Istennel kapcsolatban, ha alázatosan elfogadjuk a szeretetét és kegyelmét, amit Jézus Krisztusban kínál.

Imádság: Urunk Istenünk, add, hogy egyszerűen elfogadjuk kegyelmedet,
ahelyett, hogy megpróbálnánk kiérdemelni szeretetedet. Ámen.

Az Istennel való kapcsolat a kegyelem elfogadásán nyugszik.
Al Russell (Connecticut, USA)

http://csendespercek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.