2013. május 22.

Dr-Kováts György MONDJÁTOK-4.


Ézs 3,11. Mondjátok az igaznak, hogy jól lesz dolga, mert cselekedeteik gyümölcsével élnek.

1./ „Mondjátok…” – mondom. Igen. Van igaz. Válaszd az igaz életet. Akard az igazságot. Jézus ezért jött el. Kívánd és keresd, akard az Úr országát és az Ő igazságát.

2./ Mondom – igen, „…az igaznak jól lesz dolga”. Mert Isten ezt akarja. Akkor is, ha nem mindenhol látszik ebben a pillanatban. Ha most harc alatt is van az életedben. Akkor is ez az igazság. Ragadd meg. Ígéret. Őbenne lett igenné, és Őbenne lett ámenné az Isten dicsőségére. (2Kor 1,20.) A te életed által látszik meg. Fogadd el. Bátran. Akármit hazudna is az ördög. Az Úr akarja, hogy megmondjam, akarja, hogy megmondd, mondd ki: „az igaznak jól lesz dolga”.

3./ „Cselekedeteik gyümölcsével élnek…” – vannak gyümölcsei cselekedeteidnek. Ha igaz cselekedetek voltak – elveszíthetetlenek a gyümölcsök. Lesz következmény. Méghozzá: jó. Jó vetésnek jó következményei lesznek. Amit vetettél, aratni is fogod. Cselekedeteid gyümölcsével élsz. Nem hiábavalók, amiket tettél. Nem hiábavalók munkáid. (1Kor 15,58 – ne hagyd abba őket.) Nem hiábavaló, hogy őrizted szívedet, életedet az Úrnak. Nem hiábavaló, örvendezz, szeresd az Urat, kitartóan, tartsd meg azt, amit Tőle kaptál, ahogy Ő szeretné, akarja, hogy cselekedj, éld az életed – meg fog történni mindaz, amit megígért.

4./ Nem csak „majd”. Akkor is jó az ígéret. A menny is hamar eljön. De lehet, hogy addig még 80 éved van hátra. Nem csak „mennyre való várakozással” töltöd ezt. Várod az Urat – de nem csak a mennyben, hanem, hogy:

 a./ visszajön, (s nem „tétlenül” várod), és

b./ várod, hogy megcselekszi, megteszi, amit megígért. Várod ebben a földi életben is. „Mint a mennyben – úgy ITT A FÖLDÖN is.” Ezt nem te találtad ki. Ezt az Úr Jézus, a te Megváltód mondta, tanította, hogy így imádkozz, így élj, várd, hogy az Úr cselekszik, mert cselekvő Isten Ő. Ez a hited része. És boldog aki hitt, mert beteljesenek azok, amiket az Úr neki mondott. Mondta? Mondta, hogy „az igaznak jól lesz dolga”? Akkor ragadd meg. Mondta. A tiéd. A te életed alapja. Légy áldott a hitedben. Boldog, aki nem kárhoztatja magát abban, amit helyesel. Neked hited van – TARTSD MEG magadban.

Járj ennek megfelelően. Várd az Urat, légy erős, és várjad az Urat. Ő SOHA NEM FOG becsapni! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.