2012. december 14.

Tedd, amit szeretsz, szeresd, amit csinálsz!


Osztatlan szívet adok majd nekik..." (Ezékiel 11:19 NIV)
A sikeres emberek engedik, hogy az Istentõl kapott tehetségük és vágyuk irányítsa az életüket. Egy dologra összpontosítanak, és osztatlan szívvel élnek. Isten nem azért adott neked tehetséget valamilyen területen, hogy majd azt kérje, valami másra add oda magad.
Mindig van lehetõség a tehetségünk és a szenvedélyeink összehangolására, ha megvan a bátorságunk ahhoz, hogy megkeressük életünk célját, és vállaljuk a kockázatokat. Po Bronson, a What Should I Do With My Life? [Mihez kellene kezdenem az életemmel?] címû könyv szerzõje ezt írja: Meg vagyok gyõzõdve róla, hogy a jövõ üzleti sikere azzal a kérdéssel kezdõdik: Mihez kellene kezdenem az életemmel? Igen, így van... az emberek nem azért érnek el sikereket, mert felkapott ágazatokba vándorolnak vagy felvesznek egy bizonyos karrier-építõ sémát vagy jelmondatot.
Boldogulásuk annak köszönhetõ, hogy arra a kérdésre összpontosítanak, kik õk valójában, és olyan munkát választanak, amit igazán szeretnek (és ezáltal olyan termékeny és alkotó erõket szabadítanak fel, amilyet soha nem is képzeltek volna)."
Carly Fiorina mondta: Szeresd, amit csinálsz, vagy ne csináld... Döntsd el, hogy azért csinálsz valamit, mert bele tudod adni a szívedet csakúgy, mint az elmédet. Azért dönts így, mert ez az egész valódat megragadja."
Ne légy másvalaki álmainak a rabszolgája, mert ha magadévá teszel egy álmot, az fog birtokolni téged. Ha valaki más álmának rabszolgája vagy, az hamar rémálommá változik.

Pál azt írja: ...ezek egymáshoz hasonlítgatják magukat... micsoda tudatlanság... Mi csak azzal dicsekszünk, ami az Istentõl kapott munka határain belül történt..." (2Korinthus 10:12-13 NLT).

Ha most össze vagy zavarodva, szem elõl tévesztetted a célt, vagy csak körbe-körbe jársz, imádkozz így: Uram, adj nekem tiszta látást, és osztatlan szívet!" Az ilyen imára Isten válaszol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.