2012. december 13.

SZÍVERŐSÍTŐ - eheti téma: NYITOTT AJTÓ


Készítette: Szívbunker / Heartbunker

"Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be..." (Jel 3:8)

A bukás egyik következményeként az ember az Édenen (jelentése=gyönyörűség, kiteljesedett öröm) kívül találta magát, és ezzel egyszersmind az ÉLET fájához vezető út, kapu, összekötő kapocs is bezárult előtte. Így hát maradt az utoljára megevett "jó és rossz"-al... Azóta a fizikaiban, a
 mindennapokban is ezt eszi: jó a kenyér, de rossz (volt), hogy izzadsággal kell(ett) megszerezni, jó a gyermekáldás, de rossz, hogy fájdalmas szüléssel jár(t), jók az anyagi javak és jószágok, az egészség, a család, a biológiai élet stb., de rossz, hogy az ellenség ellop(hat)ja, elpusztít(hat)jat, megöl(het)i... (Jn 10:10a)

DE! (milyen jó, hogy nem itt ér véget ez az Ige, és a te életedben sem kell, hogy itt érjen véget)
"...Én [Jézus] azért jöttem, hogy életük legyen, [ÉN JÉZUS AZÉRT JÖTTEM, HOGY NEKED ÉLETED LEGYEN], SŐT BŐSÉGBEN [túlcsorduló, több mint elég módon] éljenek" (Jn 10:10b).
Vagyis azért jött Jézus, hogy újra megnyissa az utat, az ajtót, az összekötő csatornát a bukott, átok alatt levő, kilátástalan, földi haldokló előtt. Hogy a kirekesztett fizikai előtt megnyissa a szellemi, mennyei dicsőség dimenzióját. Hogy Krisztus dicsőségét és befejezett megváltását olyanná tegye a te életedben, amiképpen ez a mennyben is van! Amen:-)

"Én [Jézus] vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál." Az előbbi Igének ez a kontextusa, figyeld meg jól!
Aki jövetben és menetben KRISZTUSt (az Ő befejezett engesztelő áldozatát) a középpontban tartva éli az életét, az az ember az, aki bejár a mennybe, részesedik annak dicsőségéből, és eszik az élet fájáról. És azzal, amit megevett, vagyis ÉLETtel forgolódik ebben a világban, uralkodik az életben, és olyan, mint amilyen Ő - hordozza Jézus dicsőségét (Rom 5:17, 1Jn 4:17b).

Ne engedd magad meglopni! Már itt és most elérhető számodra a menny dicsőségének szellemi valósága. Nem kell várnod az elragadtatásig, hogy részesedj Krisztus befejezett váltságművéből, ugyanis Ő az AJTÓ, ami nem csak, hogy a földit összeköti a mennyeivel, hanem ugyanúgy a láthatót a láthatatlannal, a tér-időbe zártat az örökkévalóval, a fizikait a szellemivel, Rajta járnak le és fel az angyalok, szolgáló szellemek, akik az üdvözülőknek felszolgálják a Krisztusban levő áldásokat:
"Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának MINDEN szellemi ÁLDÁSával a Krisztusban." (Ef 1:3)

Többé már nem kell, hogy a "JÓ ÉS ROSSZ" (tudás fájának gyümölcse) legyen a Te eledeled - Krisztuson keresztül neked szabad utad, nyitott ajtód van az "ÉLET fájához"!

SŐT, annyiszor, annyit és addig ehetsz Róla, amíg már TÖBB MINT ELÉG ÉLET van benned, a kapcsolataidban, a családodban, az anyagi életedben, mindenedben... amíg MINDEN olyan nem lesz, mint a mennyben!:-)

Krisztusban mindig van jobb a "jó és rossznál" - Benne van az Élet!

ÉLJ(en)!
Vele!

[♥]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.