2012. december 20.

Suchné S. Ilona: Betlehem szellemi valósága napjainkban


 „Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg a szülő asszony szül….” Mikeás 5:2

A Szent Szellem szava jött hozzám 2012. nov.14.-én és arról beszélt, hogy ezekben a napokban meg akarja ismertetni Isten népével, a szellemben járókkal, Betlehem szellemi valóságát. Az elkövetkezendő közeli időszakban a hivőket a Szent Szellem elviszi Betlehemig. Nagyon határozottan és konkrétan jött hozzám ez az üzenet. Ezekben a napokban mindazokat elviszi Isten erre a helyre, akik korábban kinyilatkoztatást kaptak,akik szellemben megtermékenyültek,akiknek a Szent Szellem már kijelentette az elhívását, szolgálatát; személyesen nekik jelentette ki azt is, hogy mit kell megszülniük.

Eljött Betlehem szellemi valóságának az ideje,eljött a szülés ideje az eklézsiában. Szülni fognak a gyülekezetek, az apostolok, a próféták, szülni fognak a pásztorok, a dicséretvezetők, és szülni fognak a hivők. Azok a szituációk, helyzetek és körülmények, amelyekbe most fogtok belekerülni,mind ezt a célt szolgálják gyülekezeti és egyéni szinten is.

Isten Szelleme maga fog mindenkit egyéni módon elvezetni erre a helyre. Mindenkinek lesz egyéni, személyes Betleheme, amit mások nem fognak megérteni, de te tudni és érteni fogod, mert mikor az Úr belevisz, meg is érteti veled azt a helyzetet.

A Mikeás 5.1-2 igét adta a Szent Szellem nyomatékul.

„Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis

belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdankorba,

a távoli múltba.

 Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg a szülő asszony szül, de megmaradó

honfitársai hazatérnek Izráel fiaival együtt.”

„Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg a szülő asszony szül.” – ezt az igeszakaszt nyomatékosította a Szent Szellem.

Mária és Jézus ott Betlehemben egy kiszolgáltatott helyzetben voltak, eléggé megalázott és kiszolgáltatott helyzetben, de azt mondja a Szent Szellem:

„Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg a szülő asszony szül.”

A farizeusok mondhatták volna Máriára és Józsefre: „hogyha ez a szülés Istentől van, akkor Ő támogatná és letenné mellé a pecsétjét, nem az istállóban kellene szülnie Máriának. Hogyha Mária valóban az Isten Fiát szüli éppen, akkor azt Isten sokkal látványosabb módon szponzorálná.”  - mindez a jóléti teológiát valló keresztények szájából jön, de azt látjuk, hogy Betlehemen mégsem így történt.

Mondhatták volna, mint ahogy ma mondják azokra, akik éppen Betlehemben vannak, hogy: hol vannak a gyümölcsök? Ezek az események Mária a romlott fa gyümölcsei! De ahogy  Máriát, úgy  téged sem lehet megingatni, te tudod, hogy ezek rosszul alkalmazott logosz igék, amelyekkel dobálóznak sokan.

Ezért ne legyünk elkeseredve, amikor Isten munkáját szüljük. Hogyha a kijelentéseink most jönnek át a láthatatlanból a láthatóba, ne ijedjünk meg, hogyha az még nem látványos és nem jött még meg Istentől a támogatás és a pecsét.

Mert Betlehem még a kicsiny kezdet helye, Betlehem gyakran az embereknek való kiszolgáltatottság helye is, a szűkös ellátás helye, a szükségek helye.

Betlehem nem a komfort helye, Betlehem nem a látványkonyhák helye, nem a dőzsölés helye, nem a bevásárlóközpontok helye, nem a luxus élet és nem a csillogás helye. Ezért, hogyha tudod, hogyha tudod azt, hogy az életed Betlehemben van, akkor ott nem átkokat kell törögetni, nem az okokat kell keresni. Azonban ne hidd el a farizeusoknak sem, hogy leprás vagy, hamis vagy, ne vedd magadra a kárhoztatásaikat, és ne foglalkozz az elutasításaikkal, a meg nem értéseikkel, vagy a kibeszéléseikkel, a hát mögötti hamis ítéleteikkel. Ők lehet, hogy ma még dúskálnak a javakban, de szülni te fogsz és nem ők. Ne figyelj rájuk, te tudod, hogy szellemileg Betlehemben vagy, ez egy szülési időszak és a szülés idejét te nem tudod lerövidíteni, annak meg van a kairosz ideje. „Nem tudod elhagyni ezt a helyet bármikor, csak az én időzítésemben” – mondja a Szent Szellem.

Betlehemben addig kell lenned, amíg megszülöd azt a látást, elhívást, szolgálatot, ami Istentől kaptál, és amíg az le nem tisztul.

Betlehemben addig kell lenned, amíg a láthatatlanból a láthatóba á nem jönnek a te kijelentéseid. És a szellemi dolgok sokszor tovább tartanak, mint a földi, fizikai dolgok, a szellemi szülés gyakran több időt vesz igénybe, mint a fizikai szülés. A vajúdás sokszor hónapokig tartó folyamat, és a szellemi kitolási időszak is legalább olyan fájdalmas eseményekkel jár, mint a fizikai kitolási időszak.

Ez a helyzet gyakran jár embereknek való kiszolgáltatottsággal, amikor szolgálsz, gyakran jár emberek lenézésével, megvetésével, a meg nem értéssel, sírással és gyötrődéssel.

Itt csupán növekedned kell, táplálkoznod és függni Istentől teljesen. Teljesen BELŐLE ÉLNI, TELJESEN TŐLE FÜGGNI, ÉS MINDEN FORRÁST a MENYBŐL VÁRNI.

 „Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis

belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen.”

Ez a hely és ez az időszak az alázat megtanulásának a helye, amikor olyan helyzetek, körülmények jönnek, amelyekben kőkeményen meg kell aláznia magát a hivőnek.

Ez a hely az intézményes egyház falain kívül van, a vallásban nem lehet eljutni a szellemi Betlehemig, ott csak beszélnek róla, ott csak ünneplik a régi Betlehemet, ott csak emlék csupán.

Betlehem egy kicsiny szűk hely, egy félreeső hely, nem kívánatos hely, egy lenézett helyzet vagy szituáció, amelyen most mégy át.

Ezt a szülést a Szent Szellem végzi, ezt a szülést emberileg nem lehet befolyásolni, itt nem az és nem úgy fog történni semmi, amit mi emberileg elképzelünk, hanem az, amit Isten akar. Ezért engedjük meg a Szent Szellemnek, hogy végezze a munkáját bennünk és rajtunk, ahogy Isten akarja, az Ő időzítése szerint. Az életünk és a dolgaink irányítása egyénileg is, testületileg is az Atya tökéletes terve szerint történik Betlehembe. Ezen a szellemi helyen jönnek olyan helyzetek, kemény és egyszerű körülmények a hivők életében, amelyeket nem értenek mindig, hitetlen embereknek való kiszolgáltatott helyzetek, vagy jöhetnek olyan élethelyzetek, amelyek előtt a hivők tehetetlenül állnak.

De tudd, hogy Isten itt és most is mindig veled van. Most nem a bővölködés teológiáját kell elővenned, mert most szülsz,szellemi és  mennyei dolgokat szülsz. Itt a vallásban megkapott teológiai alapelvek nem működnek, semmi nem működik a vallásban megtanult módszerek közül. Mert itt már az Isten Királysága kezd el megjelenni, itt a mindennapos rhéma ige tart meg téged.

Ki kellett jönnöd a biztonságos komfortzónádból, a megszokott, jól felépített szolgálatodból, prédikációdból, munkádból vagy életmódodból, hogy eljuss ide. És bár vannak, akik visszasírják a múltat, de fontos, hogy mindig tudd, hogy most szülsz és nem a bűneid következtében vagy ezen a helyen. Nem! Tudd, hogy benne vagy, igen, most benne vagy Isten tökéletes akaratában!

Ez a tudat adjon megnyugvást, hogy bármilyen is a körülmény körülöttem, tudom, hogy szellemben Betlehemben vagyok, az Istentől rendelt helyemen.  Ez még nem a dúslakodás, az ünneplés, és a táncolás helye, de az Úr mindenről gondoskodik.

Tudd, hogy most a kenetgyűjtés időszaka van. Mindennap,amikor elveszed a napi rhéma igédet, mindennap,amikor a mennyből táplálkozol kijelentésekkel, akkor gyűjtöd a kenetet.

Betlehem a kenyér házát jelenti, ahol szószerint mindennap ellát az Úr mennyei és fizikai táplálékkal.

Betlehem- ez egy átmeneti idő és átmeneti helyzet, és te át fogsz menni ezen az időszakon és nem fogsz kilépni Isten akaratából, nem fogod megoldani emberileg ezt a helyzetet. Bár lehet, nem is tudnád, ahogy József nem tudta megoldani a helyzetüket és ott nem tudta a férji és apai kötelességét sem teljesíteni.

Máriáról pedig nem olvassuk, hogy panaszkodott volna, mondván: „ha ez a baba valóban Istentől lenne, akkor nem lennénk ilyen helyzetben, nem jutottunk volna ilyen körülmények közé, nem kellett volna ilyen problémákkal szembenéznem és megalázó helyzetbe kerülnöm, megtagadom, elutasítom…. Stb….”

Mária nem vádolta Józsefet sem, nem vádolta Augustus császárt sem, aki épp akkor tudta kitalálni a népszámlálást. Mária nem okolta a politikát és nem kárhoztatta a császárt.

 „Az asszony, mikor szül, fájdalommal szül…” –mondja az Ézsaiás 26:17

„Olyanok voltunk előtted Uram, mint a terhes asszony, amikor szülni kezd, míg vajúdik kiált fájdalmában.”

Sokan vannak hivők ma ilyen vajúdásban, ez a kiáltás időszaka, az Istenhez kiáltás időszaka, nem az egymás vádlása. A bűnbánat, a könyörgés időszaka ez, és a fájdalom időszaka is, amikor elkezd fájni a bűn. A saját és az ősök bűnei, a múlt bűnei elkezdenek fájni, az egyéni bűnök és a nemzet bűneiért való sírás időszaka ez.

A feleszmélés időszaka, a bűnökre való ráébredés időszaka ez a hivők életében.

De tudd, hogy ezekből a sírásokból, kiáltásokból, vajúdásokból szülések lesznek. Ebből szabadulás lesz, egyéni és nemzeti szinten egyaránt!  Halleluja!

Mert meg fogod szülni azokat a kijelentéseket, meg fogod szülni azokat a rhéma igéket, amelyeket az Atya adott neked a Szent Szellem által, amelyekkel megtermékenyült a szellemed a Jézus nevében.

Át fog jönni a láthatatlanból a láthatóba mindaz a kinyilatkoztatás,amit megkaptál, VALÓSÁG LESZ BELŐLE.

AZ IGE TESTTÉ LESZ, AZ IGE TESTTÉ LESZ, MERT MEGSZÜLÖD, MERT Betlehemben végig kitartasz és megszülöd a rhémáidat. Áthozod a láthatatlanból a láthatóba, ebből szabadulás lesz,  egyéni és testületi szinten is, nemzeti szinten is. És nem szelet fogsz szülni Isten népe, hanem Krisztus testé, a Menyasszonyt, a szolgálati ajándékokat, a mennyei elhívásokat, a kenetet, a csodákat szülöd, a szabadulásodat, az ISTEN KIRÁLYSÁGÁT szülöd meg a saját életedben.

És tudd, hogy a születendőt Szentnek nevezik majd, ahogy az angyal mondta a Lukács 1:35-ben. Ezért Jézus nevében tarts ki ott Betlehemben, és maradj ott.

Ma annak az ideje van, hogy a hivők kijöjjenek a megafelekezeteikből, a szellemi szülőházaikból, ahogyan Mária, aki szintén kijött a szülői házból, és elzarándokoljanak egészen Betlehemig, a szülés helyéig.

Ez a hely egy félreeső, kicsiny hely, nem a megagyülekezetek helye, nem a színpadok és rivaldák helye ez, hanem az elrejtőzés és bezárkózás helye, a szülés helye, az Istennel való intim együttlét helye. Nem a magamutogatás helye, hanem a félrehúzódás időszaka ez.

Azt mondja a Szent Szellem Isten népének:

„Eredj népem, menj be szobádba, és zárd be magadra az ajtót, rejtőzz el egy rövid pillanatra, míg el nem múlik az Úr haragja.”

Igen, mert szülni nem a nyilvánosság előtt szoktak az asszonyok, ez egy bensőséges, intim esemény és intim közegben kell megtörténnie.

Prófétai üzenetként hirdetem ki, ahogy Jézus nem ott született meg, ahol felnövekedett majd később, nem ott szolgált ahol megszületett és felnövekedett, így legyetek készen ti is. Hogyha Isten szól hozzátok, hogy: „ most indulj és menj Betlehembe.” – akkor lesznek, akiknek fizikailag is el kell hagyniuk a környezetüket, városaikat, vagy az otthonaikat, lesznek, akiknek földi értelemben is helyváltozást jelent ez a szellemi szint.

Ezért ma felszabadítom Betlehem szellemi valóságát és kenetét, megáldom azokat, akik ebben a folyamatban vannak. Megáldom őket kitartással, elszántsággal, állhatatossággal,Istentől való szent függőviszonnyal, hogy mindaz megvalósulhasson az életükben, amit Isten elkészített a számukra ezen a szellemi helyen Jézus nevében.

Legyen! Legyen neked meg az Isten beszéde szerint, amelyet elmondott neked ott, amikor megtermékenyítette a szellemedet. Legyen neked az Isten beszéde szerint Jézus nevében!

BOLDOG VAGY, MERT ELHITTED ÉS BOLDOG VAGY, MERT MEGSZÜLÖD, AMIT AZ ISTEN NEKED MONDOTT, JÉZUS NEVÉBEN, JÉZUS NEVÉBEN!

Légy áldott ebben a szülésben!

Ámen és ámen.

2012-12-09

Suchné S. Ilona

 (Kérlek, add tovább, hogy azokhoz is eljusson, akiket érint az üzenet)

Az üzenet letölthető mp3- ban itt:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.