2012. december 15.

Feléledt, és jól van egy brit halott


tk3s 12850048Feléledt, és jól van egy brit halott

2012. október 20., szombat 15:56
Az 52 éves Tasleem Rafiqot 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni egy brit kórházban sikertelenül. Az orvosok közölték a rossz hírt a családdal, a családtagok pedig bementek a kórterembe elbúcsúzni a nőtől, aki akkor hirtelen feléledt, és azóta is jól van. Az orvosok szerint csoda történt annak ellenére, hogy akkor hivatalosan még nem nyilvánították halottnak a nőt.
„A sürgősségin vártunk, amikor kijött az egyik orvos, és azt mondta: «El kell mondjam önöknek, hogy 45 percen keresztül próbáltunk beindítani az édesanyjuk szívét, de nem jártunk szerencsével, sajnos meghalt»″ – mondta a Daily Mailnek Feraen Rafiq, akinek 52 éves anyját, Tasleem Rafiqot még szeptember 14-én vitték be a Royal Berkshire Kórházba azután, hogy otthonában összeesett.
A család ezután bement a kórterembe, ahol Tasleem Rafiq feküdt, hogy elbúcsúzzanak az elhunyttól. A családot figyelmeztették, hogy a nő az újraélesztési kísérletek alatt adrenalint is kapott, és ez akár izomrángásokat is eredményezhet a halottnál, de ezek a rándulások nem annak a jelei, hogy a halott feléledt.
„Ott ültünk mellette, imádkoztunk. Én a jobbján ültem, a testvérem a balján, amikor azt mondta: téged néz. Hívtuk a nővért, és megkérdeztük, hogy ez normális-e. Azt mondta igen, viszonylag normális” – mondta a fiú a lapnak. A következő két órában viszont többször is megismétlődött, hogy a nő megmozdult, vagy úgy tűnt, hogy néz valakit. Végül az orvosa megvizsgálta Tasleem Rafiqot, és megállapította, hogy valóban van egy kis gyenge pulzusa.
Az orvos azt mondta, igen, a nő küzd az életéért, de a család legyen rá felkészülve, hogy ennyi ideig tartó szívhalál után a súlyos agykárosodás szinte elkerülhetetlen. Arra is figyelmeztették a családtagokat, hogy ha a nő szíve ismét leáll, akkor már biztos, hogy nem tudnak rajta segíteni.
A családtagok ott maradtak mellette, és imádkoztak. A nő körül ült mind a négy gyereke egész éjszaka. Az egyikük, Shabana a kezét fogta, de úgy érezte, hogy az anyja próbálja elhúzni a kezét. „Anya, ha valamivel feldühítettelek, mondd el” – mondta az anyjának, amikor a legnagyobb meglepetésére az anyja megszólalt. „Mivel dühítettél fel?”.
Tasleem Rafiqot 32 éves korában diagnosztizálták sclerosis multiplexszel, nem tud járni, de a szívleállása után agykárosodás nélkül épült fel. Október 2-áig ápolták a kórházban, az orvosok legnagyobb döbbenetére egyáltalán nem károsodott az agya, ami ilyen hosszú ideig tartó oxigénhiányos állapotban csodaszámba megy.
A kórház fontosnak tartotta megjegyezni, hogy minden újraélesztési előírást betartottak, és a nőt hivatalosan nem nyilvánították halottnak. „Úgy éreztük, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy túlélje. Nagyon szerencsés, hogy nem szenvedett agykárosodást, de egy pillanatig sem volt hivatalosan halott. Nagyon alacsony pulzusa volt, amit nem érzékeltünk. A felépülése szokatlan, mindenki nagyon örül, hogy nem szenvedett maradandó sérüléseket” – mondta az egyik orvos.
„Isten akkor visz el, amikor akar. Mindenki imádkozott, és Isten azt mondta:  Életben hagyom ezt a nőt. Nagyon szerencsés anya vagyok” – mondta felépülése után a nő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.