2012. december 8.

A gazdag ember és a halász

Készítette: Akik keresik az utat

Bízd csak azért magadat reá és légy békességben..." (Jób 22:21 Károli)

Egy gazdag üzletember megharagudott, amikor meglátott egy halászt a csónakja mellett üldögélni. Miért nem mégy halászni?" - kérdezte. Mert mára már eleget fogtam" - felelt a halász. Miért nem fogsz több halat, mint amennyire szükséged van?" - kérdezte tovább az üzletember. Mihez kezdenék a többel?" - így a halász. Több pénzt t
udnál keresni, nagyobb csónakot tudnál venni, még több halat tudnál fogni, és még több pénzt tudnál keresni. Hamarosan egész halászflottád lenne, és olyan gazdag lennél, mint én." Erre a halász megkérdezte: És akkor mit csinálnék?" Leülnél, és élveznéd az életed" - mondta az üzletember.
Miért, szerinted most mit csinálok?"
- jegyezte meg erre a halász.

Két dolog kell a megelégedettséghez: jó kapcsolatok és Istentől kapott célok. A jó kapcsolatok közül pedig az első az Istennel való jó kapcsolat kell, hogy legyen. Jób könyvében ezt olvassuk: Bízd csak azért magadat Ő reá és légy békességben: ezekből jó származik reád." A másik jó kapcsolat, aminek meg kell lennie, és amit kincsként kell értékelned: a családod. Amikor életed végére érsz, ez a kapcsolat fogja a legtöbbet jelenteni.

Amikor pedig az Istentől kapott célokról van szó, először fel kell ismerned a fő erősségeidet, tudnod kell, mire hívott el Isten, aztán munkába kell kezdened. Sam Levenson humorista mondta: Bevándorló családból származom. Szüleim elhitték az Amerikáról szóló legendát, hogy az utcák arannyal vannak kövezve. Amikor apám ideért, három dolgot fedezett fel: a) az utcák nincsenek arannyal kövezve; b) sok utca egyáltalán nincs is kikövezve; c) az Ő feladata az utcák kikövezése." És neked mi a feladatod? Tedd meg, és megelégedettséget fogsz találni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.