2012. október 17.

Pásztor Chris : Hozd ki a legtöbbet az idődből


Készítette: József Balogh: 

Áron is megvegyétek az alkalmas időt, mert a napok gonoszok (Efézus 5:16).

Vannak bizonyos dolgok az életben, amelyek nem végtelenek, hanem végesek. Az egyik ilyen dolog az idő. Tanulj meg az idővel takarékoskodni. A nyitó ige azt mondja, hogy váltsuk ki az időt, mert a napok gonoszok. Ha egy játékot játszol, például futballt, akkor ott van hosszabbítás. De az élet nem játék; nincs hosszabbítás. Ezért kell minden egyes napot számba venni az életedben.

Minden nap meg van a lehetőséged, hogy fejleszd magad és valami olyat tegyél az életedben, ami megéri a rá fordított időt. Valami pozitívot. Fektesd be az időt bölcsen. Ragadd meg az alkalmakat. Döntsd el és legyél sikeres a mai napon. Ne várj, ne halogass! A siker csak azoké, akik igent mondanak rá. A siker azé, aki eltervezi, aki tesz érte. Aki azt mondja: „fel fogok kelni ekkor és ekkor, hogy tanulmányozzam az Igét" és felkel. Azé, aki azt mondja: „Ekkor és ekkor el fogom olvasni ezt a könyvet" és megteszi! Aki azt mondja: „Elmegyek az iskolába" és elmegy. Válaszd a sikert.

Az idő fix, és soha sem elég, ezért kell az időt a fontos dolgokra fordítani. Ha van egy feladatod, tedd meg a kiszabott időben. A sikeres emberek idő-tudatosak. A siker arra vár, aki tud döntést hozni. Ne arra használd az időd, hogy tévét nézzél vagy videót napi 24 órában. Azok, akik azt létrehozták, amit te nézel, a legtöbbet rakták bele, amit csak tudtak.

A tegnap már elmúlt, de a ma még itt van. Tegyél valami értékeset. Lehet, hogy a tegnapot nem tudod megváltoztatni, de a mai napot még meg tudod tervezni, hogy a jövőt megváltoztathasd. A holnappal kapcsolatban még tehetsz valamit, de ehhez az kell, hogy ma tegyél valamit. Hozd ki a legtöbbet a mából.

Ne felejtsd el, nincs hosszabbítás, ezért bármit is teszel, tedd elsőre a lehető legjobban.

Ima
 Drága Atyám, köszönöm, hogy ma is megadtad ezt a csodálatos áldást: az időt, és a bölcsességet, hogy az időmet a lehető legjobban használjam fel annak érdekében, hogy azzá válhassak, akivé teremtettél és megtehessem azt, amire elhívtál. A sikert választom az életben, ezért megragadom az időmet és bölcsen használom fel a Te dicsőségedre, a Jézus Nevében, Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Prédikátor 3:1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.