2012. október 2.

Ne légy olyan, mint a harkályok!

Készítette: Almádi Róbert
A szeretet türelmes, jóságos..." (1Korinthus 13:4)

A Discovery ûrsikló történetében volt egy alkalom, amikor nem szállhatott fel - nem mûszaki problémák vagy tõkehiány miatt, a gondot a harkályok okozták! A madarak ellenállhatatlannak tartották az ûrsikló külsõ üzemanyagtartályát borító szigetelõhabot. Ez a szigetelõhab azonban létfontosságú az ûrsikló feladatának
 teljesítéséhez. E nélkül jég képzõdik a mélyhûtött üzemanyagot tartalmazó tartályon; jég, amely a kilövéskor leválhat és károkat okozhat. Van ebben egy tanulság. A házasságok sérüléseit gyakran nem nagy dolgok okozzák, mint a hûtlenség, a bántalmazás vagy az elhagyás, hanem olyan kis dolgok, mint a kritizálás, a tisztelet hiánya, és az, hogy biztosra vesszük a másikat. Ha belecsipegetsz a házasságodba, akkor nem fogod tudni elérni a boldogságnak azt a szintjét, amit Isten tervezett számodra. Valaki bölcsen megjegyezte: Mielõtt kritizálnád párod ízlését, ne feledd, hogy téged választott." Azt mondod: De én csupán megállapítom a tényeket." Oswald Chambers mondta: Isten nem azért ad nekünk képességet a tisztánlátásra, hogy másokat bírálgassunk, hanem azért, hogy imádkozni tudjunk egymásért." A zsörtölõdés nem mûködik, csak arra jó, hogy házastársad önértékelését és biztonságérzetét lerombolja. Az emberek csak akkor változnak, ha érzik, hogy megértik és értékelik õket. A Biblia azt mondja: A szeretet türelmes, jóságos." Tehát ahelyett, hogy belecsípnél" a társadba, emlékezz vissza azokra a tulajdonságaira, amelyek miatt vonzódni kezdtél hozzá, építs ezekre, és hozd ki belõlük a legtöbbet! Ha te nem teszed, ki fogja? Pál azt írja: ...ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírû, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8). Ha azt tervezed, hogy házas maradsz és boldog leszel, akkor ezek az idõtálló alapelvek segíthetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.