2012. október 5.

Ige: Az üldözések okáról


„De akár nyomorgattatunk [elnyomást szenvedünk; szorongattatunk; háborgattatunk, kínoztatunk, megpróbáltatást szenvedünk, zaklatnak, gyötörnek, szorult helyzetbe jutunk], a ti vigasztalástokért és üdvösségetekért [vagyis: a bűnbocsánatért, megmenekülésetekért (rossztól, veszélytől, ártalomtól, betegségtől, balesetből, bűnökből, mindenfajta problémából, bajból).

Megszabadításotokért (mindenfajta veszedelemből, gonosz szellemi lényektől /démonoktól/. Oltalmazásotok, biztonságotok; állandóságotok; jólétetek (bővölködés anyagi és szellemi javakban); jóllét azaz egészségetekért); boldogságotok, és megtarttatásotokért] van az, mely hathatós [működik hatékonyan és  erőt ad] ugyanazon szenvedések [amit átéltek és megtapasztaltok] elviselésére [elhordozására, a tehernek alatta maradására, türelmes, kitartó; várakozásra], amelyeket mi is szenvedünk;

 akár megvigasztaltatunk a ti vigasztalástokért, és üdvösségekért van az És a mi reménységünk erős [szilárd; bizonyos] felőletek.

Tudván, hogy amiképpen társaink vagytok [részt vállaltatok] a szenvedésben [szorongattatás; háborgattatás, megpróbáltatásban; zaklatásban], azonképpen a vigasztalásban [buzdítás és felbátorodásban] is” (2 Kor. 1,6-7)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.