2012. október 20.

Guti Tünde: JÉZUS VÉRÉNEK EGYEDÜLÁLLÓ FONTOSSÁGA


   Egy évvel ezelőtt történt. Sokáig úgy gondoltam, hogy annyira személyes jellegű átélés, hogy nem kell megosztanom másokkal. 2-3 hónapja azonban erőteljesen megfogalmazódott bennem, hogy tárjam fel, és Jézus nevét magasra emelve, vérének erejét mélyebben megismerve és alkalmazva, szárnyaljon Szellemben és igazságban fogant imádatunk !

   Egy vasárnap délutáni dicsőítés során azt az akkor még újnak számító dalt énekeltük, hogy „BEMEGYEK A SZENTEK SZENTJÉBE…” Az Úr jelenlétében elcsendesedve adtam át magam én is, hogy átitatódjak. S akkor egy látást láttam.
                                              
                                                           *     *     *  
                                   
   Ókori templomépület homlokzata magasodott előttem. Néhány lépcső vezetett felfelé, amin lassan lépkedtem, szüntelenül a bejáratra szegezve a tekintetem.
   Áhítattal megtelve értem a lépcső tetejére, ahol az ajtó helyett Jézus vérén át léphettem be Isten jelenlétébe. Olyan volt, mint egy mindent beborító, aranyló zuhatag! Lágyan mélybe ömlő vízesésre, vízfüggönyre emlékeztetett. Mintha megállt volna az idő…
   Megtisztulva, felfrissülve, más emberként mentem tovább, de a vérzuhatag jött utánam, jött velem, és átszellemülten énekeltem:
   „Uram, dicsérlek, dicsérlek! Neved áldom szent vagy, szent vagy, Uram!”

Az engem megmosó vér lepedő nagyságú zászlóvá vált a kezemben, amit magasan a fejem fölé tartva lengettem, hódolva Istennek. JÉZUS VÉRE A DICSŐÍTÉSEM ERŐTELJES RÉSZÉVÉ VÁLT.

   Az ének kezdődött elölről, és folyamatosan láttam magamat a Bárány vérén át, benne és vele az Úr előtt. A hatalmas és mégis könnyed zászló lassanként betakart, körbe-körbe tekert. Jézus véréből szőtt ruhám dicsőítő köntösként öltöztetett fel.

   Kimondhatatlan érzés töltött el! Az imádat olyan fokát éltem át, ahol már nincs szó, ami méltóképpen kifejezné a hálát és a csodálatot, ahol megszűnik az én, és az Úr minden mindenben.

   Legapróbb sejtjeimet is átjárta a dalszöveg, mintha átlátszó lettem volna. Jézus vére csodálatos erő, megmenekülésünk ára! Megtisztít, elmélyíti és dinamikussá teszi a dicsőítést, betakar és felöltöztet az imádat alázatos köntösébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.