2012. október 18.

GLORIA: A hagyományból az igazságba !



Készítette: Győzedelmes Gyülekezet, ·
Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet. Aki megváltja életedet a pusztulástól, kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged. Aki jóval elégíti meg a te szádat, ifjúságodat megújítja, mint a sasét.
- Zsoltár 103:2-5

Vajon Isten akarata áll a rossz dolgok mögött, amelyek az életünkben történnek? Lehetséges, hogy a betegségek, a különböző csapások Isten tervéhez tartoznak?

Ahhoz, hogy megtapasztald Isten gyógyítását, szabadító erejét, tudnod kell a választ ezekre a kérdésekre. Egyszer és mindenkorra le kell ezt szögezni. Ha azt gyanítod, hogy Isten a szerencsétlenségeid forrása, nem tudsz hinni Isten szabadításában. A hited meg lesz bénítva, mert azt gondolod, hogy ha megszabadulsz ezekből a dolgokból, szembeszállsz Isten akaratával.

Ahhoz, hogy el tudd fogadni mindazt a jót, amit Isten adni szeretne, teljesen biztosnak kell lenned abban, hogy Ő egy jó Isten. Biztosan tudnod kell, hogy az Ő akarata az egészség és nem a betegség; a gyarapodás és nem a szegénység; boldogság és nem bánat – mindig! Már a 103. zsoltár is bebizonyítja ezt. De ha ez nem elég, akkor van sok más ige is. Az egyik legismertebb a Zsoltár 136:1, ami így szól: „Magasztaljátok az Urat, mert [Ő] jó; mert az Ő kegyelme örökkévaló.”

Ha a vallásos hagyományok megraboltak téged Isten jóságából, ha arra tanítottak, hogy Ő azért tesz rosszat az életedben, hogy megtanítson valamire, akkor itt az ideje, hogy felülírd ezeket a hagyományokat az igazsággal. Vedd a Bibliádat, és hadd mondja el neked maga Isten az Igéjén keresztül, hogy Ő az Úr, a te gyógyítód (2 Mózes 15:26). Áss bele az Igébe, és fedezd fel te magad, hogy Ő kegyelmes, irgalmas és könyörületes (Zsoltár 86:5, Jeremiás 9:24, Zsoltár 145:8).

Ne hallgass a kétségeidre, hanem nyisd meg a szíved, és fogadd el az igazságot a Mennyei Atyádról! Ez az egyetlen dolog, ami valóban szabaddá tesz.

Igei olvasmány: Zsoltár 89:1-28  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.