2012. október 8.

Bob Gass: Dolgoznod kell rajta!


„A szeretet mindig támogató, mindig hűséges, mindig reményteljes, mindig bízik.” (1Korinthus 13:7 CEV)

Clara Null írja: „Egy esküvőn az unokám, Melissa, megkérdezte: »Miért visel minden menyasszony fehér ruhát?« »Mert a fehér a boldogságot jelképezi, és a mai nap élete legboldogabb napja.« A kislány következő kérdése ez volt: »Akkor a vőlegény miért van feketében?«” A házasság csak akkor működik, ha „dolgozol rajta”. Íme, három alapelv, mellyel erősítheted a tiédet:

1) Légy figyelmes hallgató. Jézus azt mondta: „Vigyázzatok tehát, hogyan hallgatjátok!” (Lukács 8:18) Néha a legfontosabb dolog a házastársaddal való kommunikációban az, hogy meghalld, amit nem mond ki, és megtanulj olvasni a sorok között. Nem elég az, hogy csak ott vagy. Társadnak szüksége van arra, hogy érezze, meghallgatják, és tudomásul veszik mondanivalóját. Csak ekkor fog megnyílni, és fogadja el, amit te akarsz mondani.

2) „…az igazságot követvén szeretetben…” (Efézus 4:15 Károli). Senki sem szereti, ha helyreigazítják, de ha valaki lefelé tart egy rossz úton, akkor a szeretet ezt a szemébe mondja. Házasságaink azért bomlanak fel, mert az igazság sérelmet szenved, a becsületet cserbenhagyjuk, a bizalom megtörik, a manipuláció engedélyezett, a szabályt az önérdek írja, a cél a másik leuralása, és mert nem fordítunk egymásra elég időt.

3) Mindig hidd a legjobbat! A szeretet látja, amikor a legrosszabb vagy, de sohasem feledkezik el arról, hogy mi benned a legjobb;
a szeretet egy kicsit csodálatosabbnak hisz, mint amilyen valójában vagy;
a szeretet végtelen órákat tud beszélgetni veled, vagy csak csendben ül melletted, ha azt szeretnéd;
jobban örül a sikerednek, mint te magad;
nem akar mindent jobban tudni, okosabban csinálni, nem akar állandóan tanítani;
figyel rád akkor is, amikor a mondandód nem különösebben érdekli. Azért, mert a szeretet hiszi, hogy fontos vagy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.