2012. október 11.

Bob Gass: Az egészséges tanítás fontossága


„Te azonban azt hirdesd, ami egyezik az egészséges tanítással!” (Titusz 2:1)

Manapság az „egészséges tanítást” felváltotta az „érezd magad jól teológia”, és ez aggodalomra kell, hogy késztessen! A pilóták a fizika törvényei szerint és rögzített szabályokat követve repülnek; a sebészek meghatározott rend szerint operálnak. Nem örülsz annak, hogy ők fontosnak tartják a tantételeket? Egy pszichológiát tanuló diákot a hadseregben konyhai szolgálatra osztottak be. Elhatározta, hogy sárgabarack segítségével fogja megvizsgálni, hogy a katonák különböző csoportjai hogyan reagálnak dolgokra.

Először a negatív megközelítéssel kezdte: „Ugye nem kérsz sárgabarackot?” 90% nemet mondott.

Aztán a pozitív megközelítéssel próbálkozott: „Ugye kérsz sárgabarackot?”

 Több mint fele kért.

A harmadik csoportnál választási lehetőséget kínált: „Egy tányér sárgabarackot kérsz, vagy kettőt?” Bár a legtöbb katona nem is szerette a sárgabarackot, 40%-uk két tányérral vitt, 50%-uk pedig egy tányérral. Légy óvatos: ha nincs saját biztos hitrendszered, meg fog tetszeni valaki másé!

 Pál így oktatta Timóteust: „hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak.” (2Timóteus 4:2-4). Amikor az érzéseid nem nyújtanak támaszt, az egészséges tanítás meg fog tartani, mert az egyik érzelmeken alapul, a másik Isten örökkévaló Igéjén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.