2012. október 10.

A siker érdekében tanulmányozd a Bibliát!


"Én most már elmegyek azon az úton, amelyen minden földi ember elmegy. Ismerjétek el…,hogy nem veszett el egyetlen szó sem azokból az ígéretekből, amelyeket megígért nektek Istenetek, az ÚR. Mind beteljesedett rajtatok, nem veszett el abból egy szó sem." (Józsué 23:14)
A Bibliában több mint 7000 ígérettel találkozhatunk. Isten azt mondja, ezeket az ígéreteket elveheted, elkérheted tőle, hiszen érted vannak. Józsué életének a kulcsmotívuma ez a szó: "ígéret". Élete kezdetén Isten megígért neki valamit, és a könyv végén Józsué beszél erről az ígéretről.
A Józsué 1:3 így szól:"Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek." Isten nem tud, képtelen hazudni. Ha ő azt mondja, akkor ez fog történni és ez ellen nincs mit tenni – akár elhiszed, akár nem, így lesz. Isten azt mondta Józsuénak: "Tudom, hogy hét ellenséges nemzet él ebben az országban és azt is tudom, hogy nagyobbak és erősebbek nálatok. De megígérem, hogy ti birtokolni fogjátok az Ígéret Földjét."
A könyv végén, mielőtt meghalna, Józsué azt mondja: "Én most már elmegyek azon az úton, amelyen minden földi ember elmegy. Ismerjétek el…, hogy nem veszett el egyetlen szó sem azokból az ígéretekből, amelyeket megígért nektek Istenetek, az ÚR. Mind beteljesedett rajtatok, nem veszett el abból egy szó sem."
Ezt nevezem én jó támpontnak egy sikeres élethez!
Mit is ígér Isten azoknak, akik szolgálják őt? Sokféle ígéret van, többek között az a három, amikről Józsué első könyvében olvashatunk. Joggal tarthatsz igényt a következőkre:
1.Erő. Amire Isten hív, annak elvégzéséhez meg is fogja adni az erőt.
2.Siker. Úgy vagy "megtervezve", hogy sikerrel járj mindabban, amire Isten hív.
3.Támogatás. Isten munkája, amit Isten akarata szerint végeznek el, nem fogja nélkülözni az Ő támogatását.
Sok ezer más ígéret is van a Bibliában, amiket elkérhetsz Istentől. De csak egy módon fogod megtudni, hogyan kérd el őket: ha tanulmányozod a Bibliát. Olvasd, memorizáld, elmélkedj rajta!
Isten ezt kérte Józsuétól: "Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz." (Józsué 1:8)
A világon semmi összefüggés nincs a képességeid és a sikered között. A sikered kizárólag az Isten Igéje felé való elköteleződéseden múlik. Ha hűséges vagy abban, hogy elmélkedsz a Biblián és engedelmeskedsz neki, akkor sikerrel fogsz járni azokban a dolgokban, amikre Isten kiválasztott.
Beszéljünk róla!
Szerinted mit jelent elmélkedni a Biblián? Te hogy csinálod?
Történt már olyan, hogy magadban és a képességeidben bíztál a siker eléréséhez? Mi lett az eredménye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.