2012. október 21.

86 400 másodperc

Készítette: Győzedelmes Gyülekezet
"Képzelj el egy bankot, ahol minden reggel 86.400 forint kerül a számládra. Ez nem marad meg a holnapi napra. Minden este lenullázódik, akármennyit is használtál fel a nap folyamán. Hát akkor mit lehet tenni?

Természetesen használd fel MINDET! Mindannyiunknak van egy ilyen bankja. Ez az IDŐ. Minden reggel 86.400 perccel gazdagabbak vagyunk. Minden este lenullázódik, elveszik, akármennyit is használtunk fel céljaink eléréséhez. Soha nem marad egyensúlyban. Soha nem lesz több, egy perccel sem. Minden új nap új számlát nyit nekünk, és minden új este újra felégeti a maradékot. Ha elmulasztod felhasználni az aznapi betéted értékét, elveszik. Soha nem kapod vissza. Nem íródik jóvá másnap. A jelenben kell élned a mai betétet használva. Befektetni, hogy a lehető legtöbbet tudj vásárolni egészségből, boldogságból és sikerből! Az óra forog. Csináld ma, a lehető legtöbbet! Hogy megértsd, mennyit ér EGY ÉV, kérdezd meg a diákot, akinek ismételnie kell. Hogy megértsd, mennyit ér EGY HÓNAP, kérdezd meg az anyát, aki koraszülöttet hozott a világra. Hogy megértsd, mennyit ér EGY HÉT, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét. Hogy megértsd, mennyit ér EGY ÓRA, kérdezd meg szerelmest, aki a találkozóra vár. Hogy megértsd, mennyit ér EGY PERC, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot. Hogy megértsd, mennyit ér EGY MÁSODPERC, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet. Hogy megértsd, mennyit ér EGY TIZEDMÁSODPERC, kérdezd meg a sportolót, aki csak ezüstérmet nyert az Olimpián. Minden pillanat kincs, ami a tiéd. És becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel, akivel tökéletesen elköltheted. És emlékezz, hogy az idő senkire sem vár. A Tegnap történelem. A Holnap rejtelem. A Ma ajándék!"

Minden elmúlik egyszer, minden véget ér, lehetsz bárki, amikor elkérik a lelked, menni kell! Hát akkor érdemes gyűlölni, rágalmazni, csalni, vagy a pénz ördögének rabja lenni, üdvözítő boldog perceket elmulasztani? Az idő nagyon telik, át kell gondolnunk minden percünket. Minden nap 86400 másodperccel leszünk gazdagabbak. Ezen tőke, ha elhasználjuk, ha nem, estére lenullázódik. Soha nem kapjuk azt vissza, örökre elvész. Ezt a napi gazdagságot úgy kell befektetni, hogy a lehető legtöbbet tudjunk rajta vásárolni. E tőkéből tevődik össze az élet! Hogy megértsd mennyit ér egy év, kérdezd meg az osztályismétlő diákot, hogy megértsd mennyit ér egy hónap, kérdezd meg az édesanyát, aki koraszülöttet hozott a világra. Hogy megértsd, hogy mennyit ér egy perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot, vagy repülőgépet. Hogy megértsd, mennyit ér egy másodperc, kérdezd meg a gépkocsivezetőt, aki nem tudta elkerülni a balesetet. Hogy megértsd, hogy mennyit ér egy tízed másodperc, kérdezd meg az Olimpikont, aki nem arany, csupán ezüstérmet nyert. Az idő senkire nem vár. A tegnap történelem, a hol-nap rejtelem, a ma ajándék. Minden elmúlik csak az Úr beszéde, marad meg örökre. Gondolkodjunk el mi is egy pillanatra, hogy mivel töltöttük el a tegnapi napot és mivel a mait, melynek máris eltelt a fele.
Adj Uram bölcsességet, hogy a tőled kapott tehetségekkel, a hittel, a szabad akarattal, a lelkiismerettel, és a szeretettel úgy gazdálkodjunk, hogy az nemcsak a mi, hanem embertársaink és szeretteink javát is szolgálja. Ámen!

2 megjegyzés:

  1. Nem értem miért 86.400 perc? Csak nehogy valaki azt mondja válaszként, hogy ennyi perc van egy napban!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.