2012. szeptember 13.

Kenneth & Gloria Copeland: Ne tekints a viharra


De látva a nagy szelet, megrémüle; és amikor kezd vala merülni, kiálta, mondván: Uram, ments meg engem! Jézus pedig azonnal kinyújtván kezét, megragadá Őt, és monda néki: Kicsinyhitű, miért kételkedél? - Máté 14:30-31

Ha van rá bármi mód, hogy az ördög elterelje a figyelmedet az Igéről, megteszi. Problémát gerjeszt. Úgy megrengeti a földet alattad, hogy elveszíted az egyensúlyodat. Minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a fizikai birodalomra és a körülményeidre tekints Isten ígéretei helyett – mert tudja, hogy ha nem így tesz, akkor fogod azt az ígéretet, és kiütöd vele a szuszt is belőle!

Ezt tette Péterrel is. Amikor Péter Jézus szavára kiugrott a hajóból, mi történt? Gond nélkül sétált a vízen. Az egész lénye megnyugodott azon, hogy Jézus azt mondta neki, „Jöjj!”

De amikor levette a tekintetét Jézus szaváról, a viharra pillantott. Elkezdett arra a lehetetlen dologra nézni, amit csinált. Végül is, halász volt. Minden, amire tanították, és amit tapasztalt, azt mondta neki: ha a hullámok ilyen magasak, ő bizony lesüllyed. Jézus szavai helyett arra kezdett figyelni, amit természetes szinten tudott. Amikor így tett, eltűnt a hite, és elkezdett süllyedni.

Ne hagyd, hogy ez megtörténjen veled! Ha egyszer kijelentést kapsz Isten Igéjéből, ragaszkodj hozzá. Ne figyelj semmi másra.

Az ördög minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy elengedd az Igét. Megrázza a dolgokat körülötted. Megpróbál félelembe vinni. Mindent felidéz a múltból, hogy visszarángasson a régi gondolkodásmódodba.

De ne engedd neki! Tartsd a szemedet Isten Igéjén, amíg az valóságosabbá válik a bensődben, mint bármi más. Ha ezt megteszed, nagyszerűen fogsz a vízen járni!

Igei olvasmány: Máté 14:22-33

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.