2012. szeptember 24.

Bob Gass: Dönts és cselekedj!


„…akinek van, adatik, és bővelkedni fog…” (Máté 25:29)

Minden elért eredmény egy döntéssel kezdődik. Sorsodat nem a szerencse, hanem a döntéseid határozzák meg.

Jézus példázatában egy olyan üzletemberről beszél, aki egyik alkalmazottjának tíz talentumot adott befektetésre, és az megkettőzte azt. Második alkalmazottja öt talentumot kapott, és ő is megkettőzte azt. A harmadik egy talentumot kapott, és elásta azt. Félt, hogy elveszíti, ezért még szerény kockázatot sem mert vállalni.

„Ura haragra gerjedt… Ennyire óvatosnak lenni bűn… tudtad, hogy én a legjobbat várom el, miért tettél kevesebbet…?” (Máté 25:26 TM).

 A Biblia azt mondja: „hitben járunk, nem látásban” (2Korinthus 5:7).

Ha nem vagy hajlandó felvállalni azokat a kockázatokat, amelyeket megimádkoztál, gondosan megfontoltál, és amelyek tekintetében másoktól is tanácsot kértél, akkor nem hitben jársz. „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsidók 11:6).

 Jézus így fejezte be példázatát: „Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van” (Máté 25:29).

Az legyen a célod, hogy a legtöbbet hozd ki mindabból, amid van.

Ken Blanchard ezt úgy nevezi, hogy az élet legmagasabb hozama. Azt jelenti, hogy mindent, amid van, egy lapra teszel fel: arra, ami Isten kezében van – ne félj, Ő nem veszít! Ahhoz, hogy többet kapj, használnod kell mindazt, amit Isten már neked adott.

 Ha hitben elindulsz, Isten is mozdul, és rendkívüli dolgok történnek. John Mason mondja: „Nem az számít, amink van, hanem az, amit használunk, nem az, amit látunk, hanem az, amit választunk – ezek azok a dolgok, melyek vagy meghiúsítják boldogságunkat, vagy áldást hoznak”.

 Ha határt szabsz annak, hogy mit fogsz megtenni, azt is lekorlátozod, mire leszel képes. Gondold végig: mi lesz az ára végül annak, ha most nem cselekszel?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.