2012. szeptember 27.

Szeretet és megbocsátás.


 Ezek pedig kitartóan részt vettek a… kenyér megtörésében…(ApCsel 2:42)

 Szeretet és megbocsátás. Azaz, annak a felismerése, hogy Akinek mi a vendégei vagyunk az úrvacsorázáskor, Ő épített eme alapokra jövőt. Mert Jézus Krisztus szeretete és az Atya megbocsátása árad ránk a Szentlélek által minden ilyen találkozáskor, és együttléten.

         Szeretet és megbocsátás. Felismerése annak, hogy soha el ne felejtsük, hogy Jézus mutatta be az áldozatot, és egyúttal Ő maga volt az áldozat.

„… az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön” - tehát el ne felejtsétek, a szent, tiszta és szeplőtelen Bárány áldozta oda magát, értünk. Engesztelő áldozattá lett az Istennek Szentje. Ézsaiás próféta fél évszázaddal korábban írta Róla: „… a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.”/53,5/ Pál apostol pedig, hogy „… mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa… mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.”/Róma 3,23kk./ (Lovász Krisztián)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.