2012. szeptember 17.

Isten hallgat - és figyel


Készítette: Tünde Guti
„Még amikor a közbenjárók ébredésért vagy átalakulásért imádkoznak is a különböző nemzetekben, a kor beállítottsága oly sok mindent ködbe burkol, hogy Isten csak nehezen tudja az imáinkat összhangba hozni a saját szívével. Talán ezért érezzük ma, hogy nagyon sok imánkra nem kapunk választ.

Az I. Sám. 3:1-ben Sámuel szolgált az Úrnak Éli előtt. És abban az időben igen ritkán volt az Úrnak kijelentése, nem vot nyilván való látomás.”

Észre kell vennünk, hogy semmilyen ima nem tudta megváltoztatni Izraelt, mert nem volt kijelentés az Úrtól. A trónteremből jövő üzenet nélküli ima hatástalan. Az ima csak akkor működik, ha összekapcsolódik az Úr szavával, mert az Úr minden szava erőt hordoz. Amikor nem jön üzenet egyenesen Istentől, semmilyen ima nem tudja felébreszteni az országot. Ilyenkor Isten keres egy férfit vagy egy nőt, aki a résre áll és elválasztott lesz. Sámuel ilyen ember volt. Istennek hozzá kellett odalépnie, miközben elment az összes ’tapasztalt’ szolgáló, sőt a főpap mellett is.”
John Mulinde: Istennek szentelve c. könyvéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.