2012. szeptember 10.

Indián bölcsesség


     Egy öreg cseroki indián főnök az unokájával ült a pislákoló tűz előtt. A fiú megszegett egy törzsi tilalmat, és a nagyapa segíteni akart neki, hogy megértse tettének súlyát.
- Valószínű két farkasunk van odabent, egy jó és egy rossz - mondta. - Mindkettő azt követeli, hogy engedelmeskedjünk neki.
- És melyik fog győzni? - kérdezte a fiú.
- Az, amelyiket etetjük! - válaszolta a bölcs öreg főnök.

    Jézus Krisztus minden egyes követője folyamatosan küzd. Naponként harcban állunk az önzéssel és a bűnös kívánságokkal. Mindezek feltámadnak bennünk, és hihetetlen nyomást gyakorolnak ránk, hogy meggyőzzenek bennünket. Olyanok, mint a farkaséhes koplalók és az olthatatlan szomjazók. Először csak ártalmatlan kis vágyak, de azután erőssé növekednek, végül teljesen az irányításuk alá kerülünk (Róm 6,16).

    Az ellenálláshoz el kell fogadnunk, amit a Biblia a kísértés hatalmáról mond. Azt is hinnünk kell, hogy a Szent Szellem segít ellenállni a támadás erejének.

    De a nehéz feladat azután következik. Amikor a gonosz kívánság azt követeli, hogy tápláld, azt kell mondanunk, hogy nem, újra és újra nem. Ne feledd, amit „megeszünk", az irányít bennünket. 

    Könnyebb ellenállni az első gonosz kívánságnak, mint kielégíteni az összes többi következőt!

      „...öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust; a testet pedig ne úgy gondozzátok, hogy bűnös kívánságok ébredjenek benne" (Róma 13,14).
http://velunkazisten.hu/content/blog/ili/Indi%C3%A1n_b%C3%B6lcsess%C3%A9g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.