2012. augusztus 9.

Bob Gass: Ez a te látomásod – követned kell! (4)


„…Írd le ezt a kijelentést, vésd táblákra, hogy könnyen el lehessen olvasni!” (Habakuk 2:2)

A Mózes első könyve harminckilencedik részében ötször olvassuk: „de az Úr Józseffel volt”.

Téged is biztasson ez: Isten munkálkodik abban is, amin épp most mégy keresztül.

Honnan nyerte József azt a bölcsességet, amivel egy népet tudott kormányozni?

 Onnan, hogy megtanulta kezelni saját családja problémáit, irányította Potifár házának szolgáit, és intézte a börtönparancsnok feladatait. A létra fokaihoz hasonlóan, minden lépés közelebb vitte őt a csúcshoz.

 Figyeld meg, hogy működött mindez: testvérei eladták őt izmaelita rabszolga-kereskedőknek, akik eladták Potifárnak, aki börtönbe vetette, ahol találkozott a főpohárnokkal, aki bemutatta a fáraónak, aki Egyiptom miniszterelnökévé tette, beteljesítve József álmát.

Könnyen ment? Nem. Amíg az idő el nem érkezett, „…Isten próbára tette őt” (Zsoltárok 105:19 NKJV).

Látomásodat próbára fogják tenni olyan helyzetek, melyek vagy felkészítenek, vagy megtörnek. Bill Gothard úgy írja le ez a folyamatot, mint a látomás születése, a látomás halála és a látomás feltámadása.

 Ha nincs elegendő tőkéd, nincsenek barátaid, és már nem maradt benned erő küzdeni (ha már a halálodon vagy), emlékezz Jézus szavaira: „…ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz” (János 14:24)

 Ha látomásod meghal, de Isten feltámasztja, egészen másként kezdesz beszélni és cselekedni.

 Ha az éned háttérbe szorul, és a kegyelem kerül előtérbe, te is elkezded mondani a zsoltárossal: „De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén” (Zsoltárok 27:13). Ekkor Isten mosolyogva fogja mondani: „Végre megértetted!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.