2013. augusztus 21.

Kenneth & Gloria Copeland: Isten mondani akar valamit

A juhok hallgatnak annak [a Pásztornak] szavára; és a maga juhait nevükön szólítja, és kivezeti őket. - János 10:3

Soha ne félj annyira a hibázás lehetőségétől, hogy ne merj kilépni, és ezért lemaradj arról az örömről, amit az Úr hangjának követése jelent. Inkább bízz meg a Szent Szellem vezetésében, és engedd, hogy megmutassa neked, hogyan tedd meg, amire indított. Először kisebb dolgokat fog mondani neked, majd ahogy hozzászoksz ahhoz, hogy hallgatsz a szavára, és engedelmeskedsz neki, úgy fontosabb dolgokat is ki fog neked jelenteni.

Így történt Gloriával és velem is. Amikor elfogadtuk Jézust Urunknak, fogalmunk sem volt, hogyan hallhatnánk Istentől. A szellemünk még nem volt kiképezve arra, hogy miképp ismerhetjük fel az Ő vezetését. De a Biblia azt ígéri, hogy ez lehetséges, ezért amikor imádkoztunk, vagy a Bibliát tanulmányoztuk, vártuk, hogy meghalljuk Isten hangját. És így is történt.

Soha nem fogom elfelejteni azt, amikor először történt meg Gloriával. A Bibliát olvasta, és egyszer csak megállt néhány pillanatra, és várta, hátha Isten szól hozzá. Akkor a szívében meghallotta az Urat: „Bekapcsolva maradt az autó világítása.”

Gloria nem gondolta, hogy Isten ilyen triviális dolgot is mondhat neki, ezért félretette ezt a gondolatot, és tovább figyelt. Nem sokkal később Isten ugyanezt mondta neki. Addig ismételte, amíg Gloria fel nem kelt, és ki nem ment a kocsihoz. Tényleg világított a lámpa.

Miért foglalkozna Isten ilyen jelentéktelen dologgal, mint az autó világítása? Azért, mert törődik velünk! Tudta, hogy Gloria egyedül volt otthon két kisgyerekkel, és ha az akkumulátor lemerül, akkor otthon ragad. Isten vigyázott rá, és pontosan azt mondta neki, amit akkor tudnia kellett.

Ugyanakkor tudta, hogy Gloria ezen a területen még kezdő volt, ezért olyan útmutatást adott neki, aminek minden nagyobb kockázat nélkül engedelmeskedni tudott. Úgy értem, mi lett volna, ha kimegy, és a lámpa mégsem ég? Mi lett volna, ha eltéveszti a dolgot? Bolondnak érezte volna magát, de senkinek nem történt volna baja.

Ha megbízol a Szent Szellemben, ugyanazt megteszi érted is, amit Gloriáért és értem tett. Mindig egy lépéssel előrevisz, úgy, hogy közben nem esik bántódásod.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, az az, hogy félsz követni a belső bizonyságodat, ami pedig az elsődleges módja annak, ahogyan Isten a gyermekeit vezeti (Róma 8:14). Tehát ne félj! Szánj ma időt arra, hogy figyelsz az Úrra. Várd el, hogy meghallod Őt a szellemedben. Mondani akar neked valamit.

Igei olvasmány: 1 Korinthus 2:6-16


http://mennyeihir.hu/index.php?option=com_spurgeon_xhtml&Itemid=34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.