2013. augusztus 22.

Kenneth Copeland: Dicséretre teremtve

Arra lettünk teremtve, hogy dicsérjük Istent. Néhányan nem tudják ezt, és mikor elkezdődik a dicséret a gyülekezetben, hátradőlnek székeikben, és azt mondják: „nekem ez az egész éneklés és kiabálás túl kényelmetlen! Azt hiszem, a dicséretet az Úr nem nekem találta ki, nem erre van elhívásom.”

De, igenis neked is dicsérned kell az Urat! A Biblia szerint, ha te lélegzel, akkor dicsérned kell Istent.

S ne próbálj meg kibújni azzal, hogy azt mondod: „ó, én a szívemben dicsérem az Urat.” Ez nem elég. Isten Igéje azt mondja, szükséges, hogy a dicséret a szádban is legyen. „Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van.” (Zsolt 34,2.) A 132,9. Zsoltár azt mondja, hogy a „kegyeltjeid pedig örvendezzenek”. (A te szentjeid kiáltsanak örömmel – az angol King James Biblia.) Nem tudsz egy időben kiáltani, és kegyesen csöndben maradni. Amikor először kezdesz valóban dicsőíteni, akkor ez lehet, hogy kínos lesz számodra. De ha nem bátortalanodsz el, akkor életmódoddá válik. Miért? Mert a dicséret által Isten dicsősége megjelenik az életedben. Ez azt fogja eredményezni, hogy az Ő tekintetének világosságában fogsz járni. (Zsoltár 89,16.) Újra életre kelsz a bensődben.

„De Glória, ha én így kezdem el dicsérni Istent, akkor az emberek azt hiszik majd, hogy fanatikus vagyok.” Hát ez nagyszerű lenne! Tudtad, hogy a történelemben minden egyes ébredés olyan emberekkel kezdődött, akiket a világ fanatikusnak tartott? Isten a dolgokat másképp teszi, mint a világ. Tehát amikor a gátlásaidat félretolod a bensődben, és megengeded, hogy Isten Szelleme munkálkodjon rajtad keresztül, akkor furcsa leszel azok szemében, akik Istentől távol vannak. De csodálatos leszel az Úr szemeiben!

Egyébként nemcsak a gyülekezetben lehet dicsérni Őt. Dicsérd Őt az imakamrádban, és az otthonodban, egész napon keresztül is. Tanulj meg kifejleszteni egy dicsérő és hálaadó mentalitást. Amikor a dicséret természetessé válik számodra a magánéletedben, akkor nem lesz nehéz a gyülekezetedben sem.

Régóta vágysz már arra, hogy Isten megújító kegyelme megjelenjen az életedben? Unod már hallgatni az elmúlt idők emlékeit, amikor Isten ereje olyan csodálatosan munkálkodott, ehelyett szeretnéd te is meglátni? Akkor nincs más hátra, mint kinyitni a szádat és a szívedet, és azt tenni, amire Isten teremtett téged: dicsérd Őt, a Mindenhatót!

Fordította: Orbán Tibor
Engedélyezett fordítás

„Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek Istent az ő szent helyén, dicsérjétek őt az ő hatalmának boltozatán! Dicsérjétek őt hősi tetteiért, dicsérjétek őt nagyságának gazdagsága szerint! Dicsérjétek őt kürt-zengéssel, dicsérjétek hárfán és citerán, dicsérjétek őt dobbal és tánccal, dicsérjétek őt hegedűkkel és fuvolával, dicsérjétek őt hangos cimbalommal, dicsérjétek őt harsogó cimbalommal. Minden lélek dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!” (150.Zsoltár)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.