2013. augusztus 14.

A SZENT OLTALOM

Készítette: Élő Víz

Védelem a 91-es Zsoltár alapján
Glória Copeland tanításából
forrás: békevár.hu

Fogadj be minden Igét a szívedbe ma is, úgy vedd be, mintha gyógyszert vennél magadba. A gyógyszer sem tesz semmi jót, ha nem veszed be. Az Ige is csak úgy lesz hatásos, ha beveszed, befogadod.

Isten azt akarja, hogy meggyógyulj. Nincs más dolgod, csak elfogadod a gyógyulásodat, mert a munka el van végezve. Jézus már meggyógyított bennünket.

A 91-es Zsoltár, amiről ma szólunk, a hosszú élet zsoltára, a szabadulás zsoltára. Ha a 91-es Zsoltár működik az életedben, nem halhatsz meg fiatalon. A megszabadulás minden területét lefedi.
Zsoltár 91,1-2. Aki a Felségesnek (Elion) rejtekében lakozik, a Mindenhatónak (Shaddai) árnyékában nyugszik az. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem, Őbenne bízom!
A mi részünket mondja el. Itt nem arról a személyről van szó, aki ki és bejárkál, ez a személy ott lakozik a Mindenható rejtekében. Ez a rejtekhely a védelem rejtekhelye.
Zsoltár 91,2. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem, Őbenne bízom!
Rá támaszkodom. Ez a mi részünk, ragaszkodjunk az Úrhoz. Ezt kell tennünk, ez része a megszabadításunknak.

A másik részünk, hogy – azt mondjuk! Vagyis, amikor a hitünk beszél! Amit igazából hiszel Isten Igéjéből, azt kimondod! Kimondod, amit hiszel.
Jézus arról tanít, hogy a szavak a szívünkből jönnek elő.
Az Ige a szemeden és a füleden keresztül kerül a szívedbe. Ezért nagyon fontos, hogy ne a világ szemetén táplálkozzál, hanem Isten útján.
A megszabadulásodat jelenti, ha a szívedben és a szádban van az Ige. A kijelentések, megértések akkor jönnek, ha megérted mi az, amit Isten mondott, és magadba fogadtad azt.
Tehát ott maradunk, ott lakozunk és mondunk. Mit mondunk? Amit hiszünk Isten Igéjéből.
Így működik az üdvösség, a gyógyulás, a gyarapodás, a megszabadulás a saját és gyermekeid számára is, ha megmaradsz az Úrban.
A megmaradni az Úrban azt jelenti, hogy engedelmes vagy és a szavaidat is ehhez igazítod. Nagyon nehéz meggyógyulni, ha betegséget és fájdalmat beszélsz! Nem könnyű megtenni, ha valami betegség van a testedben, hogy ne beszélj róla.
Ha szeretnél meggyógyulni, akkor a negatív beszédet Isten Igéjével kell helyettesíteni, s annak olyan naggyá kell válnia az életedben, hogy az sokkal nagyobb legyen, mint a betegség és a fájdalom a testedben.
Tehát ez az ember megmarad az Úrban, és azt mondja ki, ami Isten Igéjén alapul. Látjuk, nem mondhatunk bármit, ha nem akarjuk, hogy a rossz dolgok valósuljanak meg az életünkben.
De amikor azt mondjuk, amit Isten mond, akkor az Ő ereje valóságba jön az életünkben, Ő azt valóra váltja!
Zsoltár 91,3-4. Mert Ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől. Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; pajzs és páncél az Ő hűsége.
Amikor azt mondjuk: – „Ő a mi oltalmunk, várunk, a mi segítőnk, Ő az, aki megment bennünket!” – akkor Ő is az Ő helyére lép és mi elfoglaljuk helyünket Isten árnyéka alatt, a Mindenhatónak árnyékában. Ő is elfoglalja helyét, mint a mi megszabadítónk a szegénységtől, mint gyógyítónk, védelmezőnk.Az 5Mózes 28-ban olvassuk az áldásokat és átkokat. A Galata 3,13-ban pedig olvassuk, hogy Jézus megváltott, hogy az átkok helyébe áldás jöjjön számunkra. Ezért fontos, hogy ismerjük, mi tartozik az áldás és az átok körébe.
Mivel mi – mint újjászületett keresztények – Krisztusban vagyunk, megszabadultunk az átoktól, a betegségtől, hiánytól, szegénységtől.
Minden betegséget, minden kórt megtalálsz ott felsorolva, és mind, ami nincs felsorolva ott az 5Mózes 28-ban az átkok között, az is beletartozik.
Jézus elvitte értünk a bűnt, szegénységet és minden betegséget, fájdalmat, ami része az átoknak. Meg lettünk váltva mindettől! Jézus magára vette az átkot, és elhordozta.
A bővített Bibliafordítás tehát azt mondja, ha mi megmaradunk Őbenne, akkor az Úr mozdul, mert Ő szabadít meg a madarász tőréből, a halálos dögvésztől.
A madarász tőre lehet az ördög bármilyen csapdája, amit néked készít. Bármilyen időelőtti halál csapdája, katasztrófa, tragédia beletartozik ebbe a fogalomba.
A madarász az ördög, akinek ellent kell állni, nem szabad hallgatni a hitetlenséget, a kétség szavait, amit az ördög szól hozzánk. Nem szabad megengedni, hogy a mi házunkban éljen. A testünk a mi házunk, amiben a Szellem lakozik. Ne engedjük meg, hogy itt éljen, mert Isten Szelleme él bennünk, és az Ő jelenléte megeleveníti, meggyógyítja a halandó testünket.
Zsoltár 91,5-6. Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal; A dögvésztől, amely a homályban jár; a döghaláltól, amely délben pusztít.
Mit jelent a halálos dögvész? Lukács 21,9. verse: És mikor hallotok háborúkról és zendülésekről, meg ne félemedjetek; mert ezeknek meg kell lenni előbb, de nem jön mindjárt a vég.
Ez Jézus üzenete az idők végéről, és nagyon sokat látunk ebből, megtörténi napjainkban.
Jézus szól háborúkról, felkelésekről, zavargásokról. Azt mondja: – Akkor ne ijedj meg, és ne essél pánikba, és ne rettegj! Azt mondja: – Ne rettegjetek!
Zsoltár 91,10-11. Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz; Mert az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadon.
Több földrengés van napjainkban, mint bármikor, éhínségek, dögvészek.

Dögvész: rosszindulatú ragályos, fertőző kóros betegség, amelyek halálosak, pusztítóak. Dicsőség Istennek, hogy ez alól is védelmet kaptunk.
Idáig is tanítottunk a 91-es Zsoltárról, főleg a balesetek védelmével kapcsolatban. De fontos, hogy kiáradjon a hited a katasztrófák, bombáktól való védelem irányába is. Ebben a Zsoltárban megtalálod ezekre és a betegségektől, kóroktól való védelmed is.
Aki megszabadít téged a madarász tőréből és a halálos járványoktól. Vannak betegségek, amiket a terroristák tudnak használni, egy csepp, amit bejuttatnak valamibe, ami halálos lehet. Vannak, akik nagy félelemben vannak ezek miatt.
Nekünk meg kell tanulni, hogyan álljunk ellent a betegségeknek és a kóroknak, de a biológiai hadviseléssel kapcsolatos dolgokat is ugyanilyen módon kell kezelni. Meg vagyunk váltva tőle. Ámen!
Akinek kisgyermeke van, meg kell tanulni ellenállni a betegségeknek, baleseteknek az ő javukra is, és a saját érdekünkben is.
Vannak járványos influenzák, ezeket is célba kell venni Isten Igéjével. Meg lettünk váltva a betegségektől és a kóroktól, lehet az akár madárinfluenza is. Mennek az emberek, hogy megkapják a védőoltásokat, pedig csak az Igét kellene ismerniük és alkalmazniuk nekik.
Meg kell tanulni, ellenállni a betegségeknek, és nem fogjuk megkapni az influenzát egy csirkétől, amikor van egy Bibliánk. Nem kell tehát félnünk a járványoktól sem, de ahhoz, hogy megálljunk a megszabadulásunkért, nem várjuk meg, amíg jön egy ijesztés.
Szilárdan állunk a megszabadításunkban, mert meg vagyunk váltva a betegségektől és kóroktól. Amikor jól érezzük magunkat, már akkor hiszünk Istenben kapott egészségünkben, és nem várjuk meg azt, hogy megbetegedjünk, amíg majd ennek kapcsán elkezdünk hinni Istenben.
Tehát ez a csodálatos Zsoltár beszél arról, hogy Ő meg fog szabadítani téged mindenféle kóros járványtól, fertőző betegségektől.
Mikor lesz ez? – Ha megmaradsz, és azt mondod!
Ugyanolyan módon fogadod el az Urat a te oltalmazódnak és menedékednek, mint megváltódnak.
Ő eddig is ez volt számodra, de amíg nem cselekszel hitben az Ige alapján, nem adsz helyet Istennek, hogy munkálkodjon az életedben. Nem fog működni minden automatikusan. Meg van tehát a te részed is.
Mi Isten Igéjének alapján fogunk cselekedni.
(Glória Copland elmondta, hogy mikor a gyermekeik 2-3 évesek voltak, akkor kezdték a férjével az Igét tanulmányozni, és a kötelező oltásokon kívül nem kellett a gyermekeket orvoshoz vinni. Ha szükséges lett volna, elvitték volna, de nem volt rá szükség. Ez az édesanyák gyógyító szolgálata, aminek nagyon jól kell működni.)
Ha ismeritek Isten Igéjét, ellenálltok a betegségeknek, imádkoztok a gyermekekért, és Isten megszabadítja őket.
Az Úr jóságos és törődik a te gyermekeiddel is, csak te ne add fel, akkor Ő sem adja fel velük kapcsolatban. A gyermekeink nagyon fontosak az Úrnak, a mi ”magjaink” fontosak az Úrnak, de sose add fel, imádkozz értük!
Szóld a megszabadulásukat és állj meg értük Isten Igéjébe vetett hiteddel. Ha rossz jelentést kapsz, mondd azt: – Ez engem nem érint, hiszem, hogy megkaptam az Ő üdvösségét és megszabadulását, és az Úr hűséges hozzám és az én gyermekeimhez is.
Dorgáld meg a félelmet, ne engedd, hogy az életedbe jöjjön. Ha te nem jársz hitben, akkor ki fog?
Tehát megszabadít a halálos járványoktól, mindenféle fertőző betegségtől. Kipipálhatod a listádról, ezekben nem halhatsz meg.
Akkor Ő befedez téged az Ő tollaival, a szárnyai alatt lesz oltalmad, az Ő igazsága és hűsége páncél. A páncél a héberben fegyverzetet jelent. Héberben a pajzsnak három oldala van, egy eleje és két oldala.
A páncél körbevesz, ezt jelenti a fegyverzet szó. Tehát be vagy takarva minden oldalról, elölről, hátulról, oldalról és felülről, ez egy buborék, amiben vagy, ha megragadod a megszabadulásodat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.