2013. május 16.

Kenneth & Gloria Copeland: Isten dicséretére teremtve


Mindenki, akiben lehelet van, dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat! – Zsoltárok 150:6

Arra lettünk teremtve, hogy dicsérjük Istent. Ezt sokan nem tudják. Amikor a gyülekezetben elkezdődik a dicséret, leülnek, mondván, „Nekem ez az éneklés és kiáltozás nem tetszik. Úgy tűnik, a dicséret nem az én műfajom.”

De igen, az! A Biblia szerint, ha lehelet van benned, akkor dicsérned kell az Urat.

És ne próbáld letudni azzal, hogy azt mondod, „én a szívemben dicsérem az Urat”. Az nem elég. Az Ige szerint a dicséretnek a szádban is kell lennie (Zsoltárok 34:1)! A Zsoltárok 132:9 azt mondja, „kegyeltjeid kiáltsanak örömükben ” ¹. Nem kiáltozhatsz és maradhatsz csendben egyszerre.

Amikor először kezded igazán dicsérni Istent, talán furcsának fog tűnni, de ha nem adod fel, az életmódoddá válik. Miért? Mert a dicséret által Isten dicsősége megnyilvánul az életedben. Ahogy a Zsoltárok 89:15 mondja, Isten arcának világosságánál fogsz járni. Szellemi ébredés fog végbe menni a bensődben!

„De Gloria, ha elkezdem így dicsérni Istent, az emberek fanatikusnak gondolnak majd.”

Nem baj! Tudtad, hogy a történelem során minden szellemi ébredést olyan emberek indítottak, akiket a világ teljesen fanatikusnak gondolt? Isten másképp látja a dolgokat, mint a világ. Tehát amikor félreteszed a gátlásaidat, és hagyod, hogy a Szent Szellem működjön rajtad keresztül, akkor furcsának, idegennek fogsz tűnni azoknak, akik számára idegenek Isten útjai… de az Úr csodálatosnak lát majd téged!

Egyébként pedig ne csak arra gondolj, hogy a gyülekezetben dicséred Őt. Imádd Őt a saját imaéletedben és napközben is. Tanulj meg egy dicsérő és hálaadó attitűdöt fenntartani. Ha a dicséret természetessé válik számodra a magánéletedben, akkor könnyen fogod Istent dicsérni a gyülekezetben is.

Vágysz Isten jelenlétének erősödésére, szellemi ébredésre az életedben? Eleged van abból, hogy csak hallasz Isten erejének dicsőséges múltbeli megnyilvánulásairól? Akkor nyisd ki a szád, nyisd meg a szíved, és tedd, amire Isten teremtett. Dicsérd Őt!

Igei olvasmány: Zsoltárok 150

(¹) A King James-féle bibliafordítás alapján

http://mennyeihir.hu/index.php?option=com_spurgeon_xhtml&Itemid=34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.