2013. május 14.

Isten ügyéért fáradozni kiváltság


Átkozott, aki az ÚR dolgát hanyagul végzi. (Jeremiás 48:10)

Ugyanis nem mi választottuk Őt, hanem Ő választott ki minket a Neki való szolgálatra, személyre szabottan konkrét feladatokkal. Ha ezt tudjuk, hit által elfogadjuk és végezzük a ránk bízottakat, akkor már csak az az egy kérdés van, hogy hogyan fáradozunk az Úr ügyéért?

Lehet többféleképpen: teljes odaszántsággal, immel-ámmal, ahogy sikerül, buzgón, szorgalmasan, hanyagul… Ez a felsorolás még bőven folytatható, de ennyi is elegendő ahhoz, hogy magunkba szálljunk, és azt kérdezzük: én, aki Isten kegyelméből az Úr kiválasztottja, gyermeke, tanítványa vagyok, hogyan végzem azt, amit Mennyei Atyám rám bízott, amit rajtam keresztül akar elvégezni?

Megfáradt, ellankadt, meggyötört bárki lehet közülünk, de kerüljük a hanyagságot. Abban nem gyönyörködik az Úr. Az Ige egyenesen átkozottnak mondja azokat, akik hanyagul végzik az Úr dolgát. Az Ige tükrébe belepillantva lássuk meg önmagunkat úgy, ahogyan az Úr lát bennünket és kérjük Istenünket, hogy adjon erőt, bátorságot odaszántan, hanyagság nélkül, a Tőle kapottakkal jól sáfárkodva szolgálnunk Őt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.