2013. május 19.

Isten imameghallgató!


Készítette: Teológia Mennyei Maflás

Mk 14:36 És így szólt: "Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te."

Istenünknek minden lehetséges… Imameghallgató Isten.

Jézus mikor e szavakat mondta, a Golgotai keresztre készült. Imádkozott a Gecsemáné kertben. Ez jó példa a meg nem hallgatott imáról. Isten akarata az volt, hogy a kereszt áldozaton keresztül üdvözüljön az emberiség.Úgy múlt el a pohár, hogy Isten keresztül vitte akaratán Fiát.

És Jézus is hűséges volt az Atya akaratához a kereszthalálig…”mindazáltal a te akaratod legyen meg”. Meghalt értünk.

A viselkedési formára példa még Sidrák, Misák és Abednegó története Dániel könyvéből. Ott álltak a babiloni uralkodó előtt, aki kemencébe akarta vetni őket, mert nem hajoltak meg a babiloni istenség, az aranyszobor előtt.

Dán 3:17 Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó király!
Dán 3:18 De ha nem tenné is, tudd meg, ó király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!

HA NEM TENNÉ MEG ISTEN, AKKOR IS SZERETJÜK.

Isten minden imát meghallgat és megcselekszik, ami az akaratában van. De ha a kérésünk nem az Ő szíve szerint való, mint pl.: haljon meg a szomszéd, vagy legyen ötösünk a lottón…akkor nem talál imánk válaszra, de mi egészséges esetben akkor is szeretjük, és követjük Őt.

Isten legyen veletek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.