2013. május 19.

Dr-Kováts György: SEGÍTŐ ÚTITÁRS-2.


Hasonlatosképpen pedig a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik mi értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Róma 8,26.

Ez a kifejezés, hogy Ő esedezik érted, a „hüperentügkhánó”. Más szóval: közben jár az érdekedben. „Elintézi”, hogy javadra forduljon a helyzet.
Tudod: akik Istent szeretik, minden, de minden javukat fogja munkálni. Javukra van. De hozzá tartozik ez is: a Lélek maga esedezik, jár közben érted, hogy javadra lehessen. Ez a „javukra van” nem egy statikus – „álló” – kifejezés, hanem valami olyan, ami folyamatban van. Történik. Javadra fordul, és fordul, és fordul, helyzetről-helyzetre, napról-napra, percről-percre is. Közben történik valami a háttérben is – mi? Közbenjárás, odafolyamodás, „elintézés”.
Tudod, hogy az Úr Jézus folyamatosan közbenjár érted. Zsid 7,25. Esedezik érted. Róma 8,34. Ez a kifejezés, a „folyamodás”, akkor is előfordul, amikor valami hatósághoz intéz valaki sürgető kérést – pl. a jeruzsálemi vallási vezetők megkeresték Festust, hogy Pált ítélje el. Acs 25,24. Tudatos megkeresés ez, egészen a „megtalálásig”.

A Szent Szellem ezt teszi. Egészen tudatosan munkálja helyzeted jobbá válását, addig, ameddig megtalálja a megoldást, a menny dicsőségére.
Hol esedezik érted?
Ez a dologban a nagyszerű. Nem messze, távol – hanem bent, a bensődben, ott benn, ahol lakozást vehetett, a Szent Szellem templomában, belül, nálad. Hogyan? Kimondhatatlan fohászkodásokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.