2013. május 11.

Dr-Kováts György: Boldog nép


Zsolt 89:16 az, amely megérti a kürt szavát; a Te orcádnak világosságánál jár ez, oh Uram! (1)

Akarsz a „boldog néphez” tartozni? Boldog akarsz lenni földi életedben? Akkor Isten Igéje azt mondja most neked, hogy: figyelj, hallgass, add oda magad a megértésre, hogy meghalld vezetését, szavát, útmutatását. „Boldog nép az, amely megérti a kürt szavát.”

Van, hogy a kürt, ünneplésre hív. Indulsz ünnepelni. Nem tud visszatartani a meccs a tévében. Nem tud visszatartani a napsütés a Velencei tó partján. Nem tud visszatartani a bűntudat – mi mindent tettél az elmúlt héten, ami nem tesz méltóvá arra, hogy ünnepeld Őt… megbánod, megvallod, elhagyod, és átveszed a bűnbocsánatot, és megragadod, hogy megigazultál a hit által, és békességed van Istennel a te Urad, a Jézus Krisztus által. Nem tud visszatartani semmi.
Ha hóban kell menned – elindulsz. Ha gyalog, ha tömegközlekedéssel, ha kerékpárral kell menned – nem tart vissza semmi. Ha várandós vagy, ha kisbabás vagy, ha sok gyermeked van, ha még nem tért meg mindenki a családodban, ha pénzbe kerül, hogy odajuss, ha fel kell hozzá öltöznöd, ha adakozást kell vinned, hogy adhass az Úrnak – megfizeted az árát, nem számít semmi, mert „hallod a kürt szavát”, és neked menned kell. Így van?

Tudod, nekünk az ünneplés a gyülekezetben van. Ott, ahol az Urat imádjuk. (Boldog gyülekezet, amelyik ezért jön össze. Imádja az Urat, hallgatja, és szolgálja Őt. Örömmel van közösségben egymással, az Úr jelenlétében.)

Boldog ember vagy – a boldog néphez tartozol, mert az Úr orcájának világosságánál jársz. Világosságban, az Ő közelségében, közösségben Vele, örömében, örömére, és úgy, hogy tudod, az Ő akaratában jársz. Ennél boldogabb állapot nincs a földön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.