2013. május 17.

Adjunk hálát


Mi pedig hálával tartozunk az Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által. (2Thess 2:13)

Ha hívő ember vagy, akkor bizonyára tisztában vagy azzal, hogy Istennek nem az volt a terve életeddel, hogy Vele való kapcsolatodat egyedül éld meg, és arról senki ne tudjon környezetedben, hogy te az Úr gyermeke vagy. Isten gyermekei ugyanis vállalják nemcsak az Úrhoz, hanem a szellemi testvérekhez való tartozást is.

Ezért járunk gyülekezeti összejövetelekre. Pál apostol mai Igénkben hálát ad Istennek egy egész gyülekezetért és mindazokért, akik annak tagjai. Te tagja vagy egy gyülekezetnek? Szoktál hálát adni a téged is befogadó gyülekezetért? Ha az előbbi két kérdésre nem a válaszod, akkor tarts önvizsgálatot! Ne tökéletes embereket, tökéletes közösséget keress, hanem olyat, ahol Krisztusban hisznek, olyat, melyben az Urat hirdetik, és Neki akarnak emberek szolgálni.

Örülj, hogy Isten népéhez tartozhatsz! Egy közösség mindig olyan, mint amilyenek azok, akik alkotják. Rajtad is múlik, hogy milyen a gyülekezetedben a légkör, hogy mennyi a szeretet, a megbocsátás, az egymással való törődés. Az Ige arra bíztat, hogy adjunk hálát a velünk együtt Krisztusban lévőkért. Ugye nem nehéz kérés ez?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.