2012. szeptember 3.

Jó döntések


Egy fiatalember mindössze harminckét éves volt, amikor bankigazgatói állásra jelölték. Ez az előléptetés a fiatalember legmerészebb álmait is felülmúlta, de egyszersmind meg is rémítette, ezért elment az igazgatóság köztiszteletben álló idős elnökéhez, hogy tanácsot kérjen, hogyan lehet belőle jó bankelnök.

-     Mi a legfontosabb dolog, amit újdonsült elnökként tennem kell? - kérdezte az idősebb férfit.

-     Hozzon jó döntéseket! - hangzott a tömör válasz. A fiatalember egy kicsit gondolkodott, majd azt mondta:

-     Nagyon köszönöm, ez nagyon hasznos. De nem tudná egy kicsit részletesebben kifejteni? Hogyan hozhatok jó döntéseket?

A bölcs öregúr így felelt:

-     Tapasztalat.

Ekkor a fiatal elnök dühösen kifakadt:

-     De uram, én ezért vagyok itt. Nincs kellő tapasztalatom ahhoz, hogy jó döntéseket hozhassak. Hogyan szerezhetek tapasztalatot?

-     Rossz döntések - jött a válasz.

A lelki érettségre nem könnyű szert tenni. Általában egy sor hiba elkövetése által teszünk szert rá. Ne csüggedj el túlságosan, ha nem vagy képes tökéletes keresztyén életet élni most rögtön. Erről szól az elkötelezettség.

Az elkötelezettség azt jelenti, hogy még ha újra és újra elhibázod is, kitartasz, és tanulsz a hibáidból.

Ne mondj le Jézus követéséről; Ő sosem mond le rólad!
Mert Ő ilyen: „És ha egy napon hétszer vétkezel ellene, és egy napon hétszer Őhozzád térsz, mondván: Megbántam; megbocsát neked” (Luk. 17,4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.