2012. szeptember 2.

Jimmy és a dzsinn


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Volt egyszer egy Jimmy nevű fiú, aki a sivatagban sétált, és talált egy kőrakás tetején egy varázslámpást. Jimmy azt gondolta magában: „Talán, ha megdörzsölöm ezt a lámpást, megjelenik egy dzsinn, és teljesíti három kívánságomat!".

Meg is próbálta, és láss csudát! Megjelent egy dzsinn. Jimmy nagyon izgatott lett, és hármat akart kívánni a dzsinntől. Ám a dzsinn így szólt: „Én nem olyan fajta dzsinn vagyok. Én tanácsot adok."

„Ó - szólt Jimmy - akkor adj tanácsot!"

„Szedj össze annyi követ, amennyit csak elbírsz, és vidd haza!" - szólt a dzsinn, majd rögtön el is tűnt.

„Ez butaság - mondta Jimmy. Hosszú az út, és ezek a kövek nehezek. Nem szedem fel őket!" - egy kisebb követ azért felvett, és a zsebébe dugta.

Amikor végül hazaért, Jimmy levetette piszkos ruháit. Anyja végignézte a zsebeit, és rátalált a kőre. Miután közelről megnézte, megkérdezte Jimmy-t, hol találta a követ. Jimmy így felelt: „Ó, valami buta dzsinn azt mondta, vegyek fel egy csomót belőle, de én csak ezt az egyet hoztam el."

„Jimmy! - kiáltott az anyja. Ez nem kő. Ez egy óriási gyémánt! Több ezer dollárt ér!"

Sajnos, Jimmy soha többet nem találta meg azt a kőrakást.

Krisztus követése is ilyen. Amikor Jézust szolgáljuk, sok minden látszólag nem éri meg a sok fáradságot és időt. De megéri. Nemcsak most áld meg Isten bennünket, hanem egy napon - amikor meglátjuk Jézust - ezek a kövek mennyei koronánk gyémántjaivá válnak (1Kor 9,25).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.