2012. szeptember 6.

Jézus és a futballcsapat


Jézus és a futballcsapat

Egy középiskolai nyári táborban, amely két héttel a futball „pokoli hete" előtt volt, ahogy a játékosok a bajnokság előtti edzőtábort hívták, az iskolai válogatott több tagja is elkötelezte magát Jézus követésére, miután a tábor előadója nagyon szemléletesen beszélt arról, hogy Jézus győztesekké teszi a veszteseket. A következő vasárnap délelőtt ezek a játékosok mind ott voltak a templomban.
-     Örülök, hogy itt látlak benneteket - mondta a lelkész, amikor az istentisztelet végeztével köszöntötte őket.

-     Hát igen, mindnyájan keresztyénekké lettünk mondta az egyik fiú.

-     Mert ha Jézus a csapatunkban van, nem veszíthetünk! - toldotta meg a másik.

-     Nos, nagyon örülök nektek - mondta a lelkész széles mosollyal.

A rákövetkező szombat este egy lány az ifjúsági csoportból meglátta egyik szomszédjuk háza előtt az egyik futballistát. Teljes gőzzel ment a buli, és a futballista ott tántorgott a gyepen, láthatóan ittasan. A lány látta, ahogy levizelte egyik barátja kocsiját.

-     Mit csinálsz itt? - kérdezte a lány. - Azt hittem, keresztyén lettél.

-     Az még nem jelenti azt, hogy nem szórakozhatok! - csattant fel a fiú. - Én nem engedem meg sem Jézusnak, sem senki másnak, hogy megszabja, mit csináljak.

A bajnokság során a csapat az első nyolc meccsből hetet elveszített. Úgy tűnt, hogy Jézus elfelejtett beszállni. A „keresztyénné lett" játékosok kezdtek elmaradozni a templomból és az ifjúsági programokról. A bajnokság végére a templom körül tizenöt kilométeres körzetben hírmondónak sem akadt egy játékos sem vasárnap délelőttönként.

Valóban igaz, hogy Jézus a veszteseket győztesekké tudja tenni, de nem abban az értelemben, ahogyan a világ szerint győztes valaki. Jézus azt mondta, hogy csak úgy lehet nyerni, ha veszítünk. (Lásd Mt 16,25.) Maga Jézus is elveszítette a saját életét azért, hogy győzelmet arasson a bűn és a halál felett. Ő a végső győztes, de nagy árat fizetett ezért a győzelemért. Jézus a mi példaképünk; ő arra hív bennünket, hogy legyünk az ő tanítványai, és feltétlen engedelmességgel kövessük őt.

Ha csak önző érdektől vezérelve követed Jézust, és nem akarod életedet az övéhez igazítani, veszíteni fogsz. Ha viszont kész vagy arra, hogy elveszítsd az életedet őérte, végül győzni fogsz. Az engedelmesség nélküli hit nem is hit.(Lásd Jak 2,17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.