2012. augusztus 7.

Meg nem alkuvó elszántság


Egy farmer, ahogy egy nap az úton haladt, egy hirdetést pillantott meg a helyi repülőtérnél, amelyen ez állt: Tapasztalja meg a repülés izgalmát!

A farmer azt gondolta magában: Holnap van a feleségem születésnapja. Szeretném, ha megtapasztalná a repülés izgalmát! Ez biztosan egy szép születésnapi ajándék lenne.

A farmer bement a reptérre, és hamarosan talált is egy pilótát, aki hajlandó volt őt és feleségét elvinni egy repülésre a farmjuk felett. A pilótának egy kisebb, nyitott pilótafülkés repülője volt, ami minden bizonnyal kellő izgalmat nyújthat a feleségének, de az ár túl magas volt. A farmer sokáig alkudozott a pilótával, ragaszkodva ahhoz, hogy alacsonyabb legyen a tarifa. A pilóta végül engedett, de egy feltétellel: ha a farmer megígéri, hogy sem ő, sem a felesége nem szól egy szót sem az egész repülőút alatt. Egyetlen hangosan kimondott szó, a legrövidebb is, megnöveli a viteldíjat az eredetire. A farmer elszántságát, hogy feleségét a repülés izgalmában részesítse, csak azon elszántsága múlta felül, hogy minél kevesebbet költsön, így aztán ráállt az alkura.

Másnap reggel ők hárman felszálltak a repülővel, és nemsokára a magasban szárnyaltak. A pilóta tudta, hogyha bevet néhány hullámvasút-ereszkedést és fordulást, a hátsó ülésen lévőknek mindjárt megered a nyelve, és akkor kérheti az eredeti árat.

Ebből a megfontolásból bukott és fordult, emelkedett és ereszkedett, még néhány hurkot is vetett. De hátul egy pisszenés sem hallatszott. Semmi sikoly, semmi jajgatás, csak mélységes csend.

Leszállás közben a pilóta, csodálkozva utasai elszántságán, hátrakiáltott a farmernek:

-     Nem hittem volna, hogy szó nélkül megállják. Hiszen úgy buktam, fordultam, emelkedtem és ereszkedtem, mint még soha, de maguk ketten végig csendben maradtak. Azt hiszem, nyertek!

Az öreg farmer visszakiáltott:

-     Hát, majdnem te nyerted meg, fiam! Majdnem nyertél. Nem sok hiányzott hozzá, hogy felüvöltsek, amikor a feleségem kiesett.

Az öreg farmer eltökélte magában, hogy eléri feltett célját. El is érte, de olyan áron, amivel valószínűleg maga sem számolt. Néhányan közülünk hasonlítanak a farmerre. Megdöbbentő elszántsággal tudunk küzdeni, hogy úgy sikerüljenek dolgaink, ahogy elképzeltük. Engedjük, hogy a büszkeség és csökönyösség megakadályozzon abban, hogy a józanészre hallgassunk, vagy azt tegyük, amiről tudjuk, hogy helyes.

Te is ilyen vagy időnként? Tudod, hogy mi Isten akarata, de te mást akarsz. Hamarosan összeütközik a két akarat. Ki fog győzni? Az igazság az, hogy megnyerhetsz néhány csatát, de mindig el fogod veszíteni a háborút. Ha erős akaratú, határozott ember vagy, Istennek szüksége van rád! Isten át akarja formálni az elszántságodat, és abba az irányba terelgetni, hogy Krisztus szolgálatára irányuljon, és hozzá ragaszkodj, bármi jöjjön is. Isten olyan embereket keres, akik makacsul visszautasítják azt, hogy elforduljanak Jézus Krisztustól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.