2012. augusztus 4.

A hamis Evangélium


Készítette: Melinda Vörösné

Minden mi igazságunk olyan, mint a szennyes és megfertőztetett ruha…” Ézsaiás 64,5

„ Akarod-e pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?”Jakab 2,20

Két tévedéstől kell óvakodniuk Krisztus követőinek, különösképpen azoknak, akik most jutottak arra a pontra, hogy bízni kezdenek kegyelmében. Az első tévedés abban áll, hogy a saját cselekedeteikre támaszkodnak. Abban bíznak, hogy minden lehetségeset megtesznek, hogy Isten kívánalmainak megfeleljenek. Akik a saját cselekedeteik által a törvény önerőből való megtartásával próbálnak szentté válni, azok lehetetlenséget kívánnak megvalósítani. Amire az ember Krisztus nélkül is képes, az mind önzéssel fertőzött, bűnnel szennyezett. Egyedül csak Krisztus kegyelme, a hit által elnyert kegyelem tehet mindent szentté.
A másik – nem kevésbé veszélyes tévedés – éppen az ellentéte az elsőnek. Azon a feltevésen alapul, hogy a Krisztusban való hit felmenti az embert a törvény megtartásának kötelezettsége alól, s mivel egyedül csak a hit által válhatunk Krisztus üdvözítő kegyelmének részeseivé, cselekedeteinknek semmi közük sincs megváltásunkhoz.

E. G. White: Krisztushoz vezető lépések

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.