2012. június 13.

Te is lehetsz szép


Egy magazin borítólapján Michelle Pfeiffert láthatjuk a következő felirattal: „Mi az, amire Michelle Pfeiffernek szüksége van? ...Abszolút semmi!"

Egy riporter később kiderítette, hogy végül is Michelle Pfeiffernek is csak szüksége volt valamire. Több mint ezerötszáz dollár értékű retusálási munkát kellett elvégezni azon a címlapfotón. Íme néhány részlet a grafikus számlája alapján arról, mi mindent kellett ahhoz elvégezni, hogy Michelle Pfeiffer szépen nézzen ki:

Arcbőr-tisztítás, a szem körvonalának lágyítása, a mosoly vonalának lágyítása, az ajkak színének fokozása, az áll igazítása, a fülcimpa alatti vonal lágyítása, a fülbevalók kiemelése, az arc pirosítása, a nyak vonalának tisztítása, kósza hajszálak eltüntetése, hajtincsek eltüntetése a ruháról, a szín igazítása és hajpótlás a fejtetőn, a ruha kipótlása oldalt, hogy szebb körvonala legyen, a homlok megnagyobbítása, ruha kipótlása a vállon, a nyakizom lágyítása egy kicsit, a ruha ráncainak a tisztázása és elsimítása a kar alatt, egy szegély készítése a kép jobb oldalán. Teljes összeg: 1.525 dollár.

Ezerötszáz dolláros retusálással bárki lehet gyönyörű! Ügyelnünk kell arra, hogy ne hasonlítgassuk magunkat médiasztárokhoz, valamint olyan emberekhez, akinek a megjelenése tökéletességet sugároz, és úgy tűnik, hogy mindenük megvan. Azok az emberek is pontosan olyanok, mint te meg én - mély vágyódás van bennük a szeretet és az élet értelme után.

Sokan közülük azt hiszik, hogy úgy kaphatják meg ezeket, ha híresek vagy elbűvölőek lesznek. Ne hidd el ezt a hazugságot!

„Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van" (1Sám 16,7b).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.