2012. június 10.

A szomrúságról

Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre, a világ szerinti szomorúság pedig halált szerez. (2Kor 7:10)

 Mi az igazi gyógyír a szomorúságra? Semmi más, mint nyitottság az Úr felé. A világ szerinti szomorúság, amit az ördög munkál sokakban, arra vezérel, hogy minél hatásosabb legyen az elszakadás Istentől. Hiszen az örömtelen ember letörhető, megnyomorítható és elhiteti ez a mélységben lévő emberrel, hogy rám még az Isten sem gondol. Kell ennél komolyabb érzelmi sokk? Úgy vélem nem.

S éppen az a megoldás és a gyógyszer, ami elindíthat a megoldás felé, akármilyen szomorú helyzetben, hogy próbálj nyitottnak lenni az Úr felé. Járj kitartóan a gyülekezetbe, olvasd el akkor is az Igét, ha épp nincs kedved hozzá, vagy éppen a legnagyobb szomorúság van benned. Imádkozz egy pár gondolat erejéig akkor is, ha épp üresen kong a szíved.

Ha állandóan csak „miért?”-ek cikáznak az elmédben, és az okokat keresed, keresd, mi lehet a célja az életednek, Isten előtt állva. Egyszóval maradj kapcsolatban! Kapcsolatban Istennel és kapcsolatban másokkal és még az is előfordulhat, hogy te, akinek nagyobb terhei vannak, vigasztalni fogsz olyanokat, akik szomorúságának sokkal elenyészőbb forrása van, mert nem egy ilyenről hallottam.

A szomorú érzések bábjából így kelhet ki az üdvösség és már e világban a csendes öröm pillangója. Ami nem a világ groteszk vigyora, hanem sokkal mélyebbről táplálkozó boldogság, mert az Úrral való kapcsolatban gyökerezik. Ajándékozzon meg bennünket Isten ennek a látásával, és az ebből fakadó élettel. (Berencsi Balázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.