2012. június 12.

Ne aggódj, bízz Istenben!


"A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik." Préd. 7:14

Lehetsz hős egyik nap és egy senki a következőn, lehetsz milliomos egyik nap és csődbe mehetsz a következőn. Nem számít, hogy mennyit keresel, nem számít, hogy mennyit tudsz félre tenni, az anyagiak bizonytalan dolgok.

Tehát aggódunk. Mit mond a Biblia az aggódásról a pénz kapcsán?

1. Ésszerűtlen aggódni miatta (Máté 6:25). Lesznek, amik miatt aggódni fogsz, de vannak erre jobb dolgok is mint az, hogy rosszul állsz anyagilag. Az élet több, mint dolgok gyűjtögetése. Ha csődbe is mész, még annál is lehet rosszabb. Aggódj a miatt, ami tényleg fontos.

2. Természetellenes aggódni miatta (Máté 6:26). Jézus emlékeztet minket, hogy az állatok és a növények nem aggódnak. A madarak nem mondják: "Építenem kéne egy nagyobb fészket a nyugdíjas éveimre." Csak az emberek nem bíznak Istenben, hogy gondoskodik róluk. Minden más teremtény bízik Benne.

3. Szükségtelen aggódni miatta (Máté 6:30). A pénzügyi aggodalmak abból erednek, hogy félreértjük Istent és a nekünk tett ígéretét. Ő vállalta a felelősséget a szükségleteid betöltéséért. Azt mondja: "Én vagyok a te mennyei atyád, én gondot viselek a szükségeidről. Te az én gyermekem vagy." Mindig bajba kerülünk, mikor kételkedünk Isten szeretetében.

Az aggódás játszik Istennel. Felelősséget vállal valamiért, amit Isten mondott, hogy Ő visel gondot róla. Pál emlékeztet minket a Filippi 4:19-ben, "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

Isten tudja, hogy mi van az életedben - és a pénztárcádban. Isten tud, az összes szükségedről még mielőtt kérnél tőle bármit is. Ki akar segíteni.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.06.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.