2012. június 11.

Kenneth & Gloria Copeland: Kétségbeesésből elkötelezettség


Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel – Kolossé 3:2

Dolgok, dolgok és dolgok! Jobb állás. Nagyobb ház. Új ruha a gyerekeknek. A holnapi találkozó. Egy jobb tévé. Érted?

Sokan megtanultuk elhinni, hogy Isten túláradó mértékben bővölködővé tesz bennünket. Előfordulhat azonban, hogy olyan sok időt és energiát szánunk az élet dolgaira, hogy öntudatlanul is a természetes világ felé fordítjuk a figyelmünket és a szívünket Isten helyett.

Amikor Kenneth és én először hallottunk a hitben való életről, kétségbeejtő helyzetben voltunk. Betegek és pénztelenek voltunk, így könnyen odaszántuk magunkat az imának és az Igének. De ahogy megtiszteltük Isten Igéjét, Ő is megtisztelt és gyarapított bennünket. Eljutottunk addig a pontig, ahol már nem voltunk kétségbeesve. Ekkor jött a hitünk igazi próbája. A kétségbeesés helyett fogjuk-e Őt szeretetből szolgálni?

Dicsőség Istennek, így tettünk. De mindeközben rájöttünk valamire: gazdagként sokkal nagyobb elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy szolgáljuk Istent, mint amikor kétségbeejtő helyzetben vagyunk. Folyamatosan meg vagyunk kísértve, hogy a földi dolgokkal legyünk elfoglalva, és a vágyunk elhalványuljon Isten dolgai iránt.

Amikor Isten anyagi áldásai megteljesednek rajtad, ne felejtsd el, hogy Isten nem azért tanított az Igére, hogy azt a saját testi kívánságaidra használd. Azért jelentette ki neked az Igét, hogy Szellemben tudj járni, és elvégezd azt a munkát, amire elhívott.

Ne hagyd, hogy a világ dolgai miatt lemaradj a Szellem dicsőséges dolgairól! Igazítsd ki a prioritásaidat Isten Igéje szerint! Az odafent való dolgokkal törődj, és akkor fel fogod fedezni, hogy milyen pompás is az élet!

Igei olvasmány: Kolossé 3:1-16


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.