2012. június 10.

Charls Stanley angol evangelistáról szóló történet


  Charles Stanley angol evangélista előadásai során a hallgatóság kérdéseire is válaszolt. Egyszer , amikor a Róm.3-ról prédikált, és különösen azt hangsúlyozta, hogy az ember képtelen teljesíteni Isten parancsolatait, felállt egy férfi a túlzsúfolt teremben  és megkérdezte:"Stanley úr, ha egy apa  a fiának olyan feladatot adna, amelyről  pontosan tudja,hogy azt nem képes megoldani,  nem lenne igazságtalan , ha megbüntetné őt ezért?"

Stanley megérezte a férfi szándékát, hogy megkérdőjelezze személyes felelősségét Isten előtt. Egy történettel válaszolt:"Képzelje el, hogy egy hajó  a viharban zátonyra futott , és attól lehet tartani,hogy széttörik. Ön tudja, hogy a legénység bajban van, és meg akarja menteni őket. Akkor Ön a mentőcsónakból nem kezd el vitatkozni a fizika törvényeiről, és ennek a szerencsétlenségnek közvetlen okairól, hanem igyekszik közel kerülni és a csónakjába annyi embert fölvenni, amennyit csak lehet."

Azután megpróbálta megmagyarázni, hogy Jézus Krisztus a mentőcsónak az elveszettek számára. Isten parancsolatai nem segítenek az emberen, hanem azért adta azokat, hogy meggyőzzék az embert elveszett állapotáról. Isten senkit sem ítél el azért mert nem tudja megtartani parancsolatait. De ha valakinek Isten parancsolatai közömbösek, és ezért azt hiszi, hogy nincs szüksége megmentőre, az az ítélettel fogja szembetalálni magát.

"Aki nem hisz a (a Fiúban), már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében" Ján.3.18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.