2012. augusztus 1.

Kenneth & Gloria Copeland: Fogadd el a csodát


Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre. - Róma 10:10

Szükséged van csodára? Akkor hidd el, valld meg, és fogadd el!

„Ó Gloria, én nem tudom, meg tudom-e ezt tenni.”

Igen, meg tudod! Már egyszer megtetted. Amikor Jézust az életed Urává tetted, akkor elhitted, megvallottad és elfogadtad a világegyetem legnagyobb csodáját, az újjászületett szellem csodáját! Minden más csodában pontosan ugyanígy lesz részed.

Először is, egyszerűen elhiszed azt, amit Isten Igéje mond a helyzetedről, azáltal, hogy megengeded, hogy az Ige megváltoztassa a szívedet és az elmédet.

Sokan próbálják kihagyni ezt a lépést. Anélkül próbálnak egy csodában hinni, hogy elég időt töltenének az Igében, hogy megváltozzon a szívük és az elméjük. Azt akarják, hogy miután megvallják a szájukkal, rögtön valóságba jöjjön a csoda. De ez nem fog megtörténni. Amit elhiszünk a szívünkkel, és megvallunk a szánkkal, azt kapjuk meg.

Ha még nincs elég hited a csodára, megszerezheted. „A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által” (Róma 10:17). Tehát kezdd el az Igével táplálni a szellemi füleidet, amíg megszületik a csodában való hited.

Ezt tette a vérfolyásos asszony is. Elhitte a szívében, hogy Jézus meggyógyítja őt. Majd hangot adott a hitének. Azután cselekedett a hite alapján – és csodában lett része.

Ez nem Jézus döntése volt. Nem szólt így: „Na, azt hiszem, ma teszek egy csodát ezzel az asszonnyal.” Nem. Az asszony által történt meg a csoda. Hittel Isten erejére bízta magát. Ezért mondta Jézus, „Leányom, a te hited teljessé tett téged” (Máté 9:22 ¹).

Neked is megvan ugyanez a lehetőséged. Isten ereje mindig mindenhol jelen van. A hited hozza be azt az életedbe, a testedbe vagy a körülményeidbe. Tehát nyúlj ki Jézus felé! Hidd el, valld meg és fogadd el ma a csodádat!

Igei olvasmány: Máté 9:18-31

(¹) A King James-féle bibliafordítás alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.