2012. augusztus 25.

Kenneth E. Hagin: Az Igén való elmélkedés


El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jószerencsés a te útjaidon és akkor boldogulsz. - Józsué 1,8.

Hogyan lehet tanítani és képezni a szellemedet? Hogyan lehet a szellemedet erőben felépíteni? Négy lépés van: (1) az Igén való elmélkedés, (2) az Ige gyakorlása, (3) az Ige első helyre tétele és (4) a szellemednek való engedelmesség. Ezt a négy lépést fogjuk tanulmányozni a következő napok során.

Amit Isten Józsuénak mondott, az mindenki számára működni fog. Ha Isten nem akarta, hogy Józsué jószerencsés legyen, akkor miért mondta meg neki, hogyan lehet jószerencsés? Ha Isten nem akarta, hogy Józsué sikeres legyen, akkor miért mondta meg neki, hogyan lehet sikeres? Isten azonban azt akarta, hogy Józsué jószerencsés, sikeres legyen. És Ő azt akarja, hogy te is jószerencsés, és sikeres légy. Isten utasításokat is adott nekünk a mai szövegben. Ha átfogalmazzuk ezt az igazságot az Újszövetség nyelvére, Isten egyszerűen azt mondta: „Istennek az Igéje [különösképpen az Újszövetség vagy Újtestamentum] el ne távozzék a te szádtól. Hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal… mert akkor leszel jószerencsés a te utadon és akkor boldogulsz az életben.”

Megvallás: Istennek az Igéje nem fog eltávozni az én számból. Arról fogok gondolkodni éjjel és nappal. Ezért én jószerencsés leszek, sikeres leszek és boldogulok az életben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.