2012. augusztus 15.

Az adakozás hit kérdése


 „Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”(Péld.11,25)

Amikor másokkal megosztod a javaidat, Isten is megosztja veled az Ő javait. A világ azt mondja: “Szerezz meg mindent, amit csak lehet, hogy anyagi biztonságban legyél.” A Biblia pedig azt mondja, hogy oszd meg a szegényekkel amid van, és azt fogod aratni, amit vetettél: “Adjatok, és adatik nektek.” (Lk. 6, 38)

Isten azt mondja, hogy ha valakinek adsz, az nem kidobott pénz. Ez egy befektetés a másik ember életébe. Az Úr azt mondja, hogy aki kész adni abból, amije van, sokkal többet fog visszakapni: “Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”(Péld.19,17)

Ha találkozol olyan emberekkel, akik szükséget szenvednek valamiben és adsz nekik abból, amid van, az Úr úgy tekint erre, mintha Neki adnál kölcsön. Ő azt mondja erre: “Én visszafizetem neked.”

Az Úr mindig gondoskodni fog rólad, Ő szem előtt tartja a te szükségleteidet. Elhiszed, hogy ez igaz? Az adakozás hit kérdése. Szaván fogod az Urat?

Daily Hope by Rick Warren, 2011. október 19.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.